Tuukka Raskin Bostonilla kysymysmerkkejä Stanley Cup -finaalien alla – "Sitten alkaa huolettaa"

Stanley Cupin logo koristaa jo Boston Bruinsin kotihallin jäätä, ja NHL-jääkiekon loppuottelusarjan alkaminen tuntuu Bostonissa todelliselta. Odotus on ollut pitkä, sillä Bruins pelasi edellisen ottelunsa 16. toukokuuta.

Varhain tiistaina Suomen aikaa alkaviin finaaleihin vastustajaksi valikoitui St. Louis Blues, jonka huiliaika edellisestä ottelusta on lähes viikon Bostonin lepoa lyhyempi.

Boston käytti tauon toki vammojen huoltoon ja harjoitteluun, mutta piti pelivirettä ja ottelun henkisiä ja fyysisiä rutiineja yllä joukkueen sisäisellä ottelulla torstaina.

–  Ottelutilanteen simuloiminen oli meille tärkeää, Bostonin puolustaja Charlie McAvoy kertoi NHL:n verkkosivuilla.

–  Stanley Cupin avauspeli. Siihen liittyvä tunne, kaupungilla aistittava innostus ja fiilis tässä hallissa. Kaikki tuollainen on tarttuvaa. Olemme niin valmiita kuin voi olla.

McAvoy myönsi, että pitkä pelitauko voi helposti ruostuttaa pelaamista. Jalat eivät liikukaan yhtä terävästi kuin pelaaja toivoisi. Siksi on tärkeää aloittaa finaalit yksinkertaisella pelillä.

Joukkueen sisäisen ottelun menettänyt keskushyökkääjä David Krejci puuttui vielä lauantainakin Bruinsin harjoituksista sairauden takia.

–  Jos hän ei pääse mukaan vielä sunnuntaina, sitten alkaa huolettaa, päävalmentaja Bruce Cassidy kommentoi Boston Globe -lehdelle.

Kokenut Rask, tulokas Binnington

Jo kaudella 2007–2008 ensitorjuntojaan Bostonissa ottanut maalivahti Tuukka Rask tavoittelee NHL-uransa toista mestaruutta vuoden 2011 Stanley Cupin jatkoksi. St. Louisin veräjää vartioi tulokaskauttaan pelaava Jordan Binnington, joka oli liekeissä lännen finaalisarjassa San Josea vastaan.

Boston Heraldin mukaan St. Louis on päästänyt vastustajan laukomaan keskimäärin 28,4 kertaa ottelua kohden pudotuspeleissä. Raskia odottaa tilastojen valossa isompi työmäärä kuin Binningtonia, sillä häntä kohti on lauottu keskimäärin yli 32 laukausta joka ottelussa.

Rask johtaa NHL:n pudotuspelien maalivahtitilastoa päästettyään keskimäärin 1,84 maalia ottelua kohden. Binningtonin lukema on 2,36.

Boston pelasi NHL-finaaleissa 2011 mestaruuden jälkeen myös 2013, mutta hävisi Chicagolle. St. Louis on ensi kertaa finaaleissa sitten vuoden 1970, jolloin Boston oli parempi voitoin 4–0. 

Lue myös:

    Uusimmat