NHL:n tähtivahdin poissaolo ratkaisupelin alla käynnistyi huhupuheet – Florida-luotsi joutui rauhoittelemaan

NHL:ssä pelaavan Florida Panthersin tähtimaalivahti Sergei Bobrovski ei ollut joukkueensa harjoitusvahvuudessa sunnuntaina. Joukkueen päävalmentaja Paul Mauricen mukaan kyse ei kuitenkaan ole mistään vakavasta.

Monet Panthers-kannattajat saattoivat sunnuntaina säikähtää, kun tiedot Floridan harjoituksista nousivat uutisotsikoihin. Joukkueen tähtivahti Bobrovski ei harjoitellut muun joukkueen mukana.

Bobrovskin poissaolo herätti runsaasti kysymyksiä venäläisvahdin pelikunnosta, mutta päävalmentaja Paul Maurice ampui moiset huhupuheet nopeasti alas.

– Ottelusarjan edettyä pidemmälle, halusimme hänen pääsevänsä taas ottelupäivää edeltäviin rutiineihinsa kiinni. Kyse on siitä, että hän pääsee takaisin toistettavaan malliin, vaikka päivät eivät olekaan samanlaisia, Maurice sanoi medialle sunnuntaina.

Pudotuspeleissä otteluita on pelattu valtaosin joka toinen päivä. Myös finaalisarjan neljä ensimmäistä ottelua pelattiin kahdeksassa päivässä, mutta sarjan edetessä pelejä on pelattu pitkän matkustuksen vuoksi joka kolmas päivä, mikä on osaltaan muuttanut pelaajien valmistautumisrytmiä.

Maurice huomauttaa, ettei Bobrovski käynyt jäällä ottelua edeltäneenä päivänä ennen finaalisarjaa.

– Hän ei ole juuri koskaan ollut jäällä ottelua edeltäneenä päivänä. Finaaleissa hän on tehnyt niin, mutta ei yksittäisten välipäivien aikana, Maurice selvensi.

35-vuotias kassari aloitti Edmonton Oilersia vastaan pelattavan finaalisarjan upeasti ja torjui vakuuttavilla otteillaan Floridan kolmeen perättäiseen voittoon. Otteluiden aikana Bobrovski päästi selkänsä taakse vain neljä kiekkoa.

Kolmessa viimeisimmässä ottelussa Edmonton on kuitenkin löytänyt reikiä Bobrovskin rakentamasta muurista ja latonut venäläiselle 12 maalia.

Floridan leirissä syyttävää sormea ei kuitenkaan osoiteta Bobrovskin suuntaan.

– Ei se ole hänen vikansa. Meidän on tiivistettävä puolustuspeliämme ja oltava paljon parempia hänen edessään. Se ei missään nimessä ole hänen vikansa, tähtihyökkääjä Matthew Tkachuk painottaa.

NHL:n ratkaiseva seitsemäs finaaliottelu pelataan tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa. Ottelua voi seurata MTV Sub -kanavalta ja MTV Katsomosta suorana kello 03.00 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat