Tuukka Raskilta hulvaton kuvaus hänet yllättäneestä Columbuksen historiallisesta maalista

Huomenta Suomen Tulosruutu 26.04.2019 0:29
Video: Tuukka Rask torjui Bostonin voittoon Columbusta vastaan.

Tuukka Rask loisti Boston Bruinsin maalilla Columbus Blue Jacketsia vastaan NHL-jääkiekkoliigan toisen pudotuspelikierroksen avauskohtaamisessa. Columbus yllätti Raskin kahdesti historiallisilla osumilla, mutta Boston nappasi lopulta 3–2-jatkoaikavoiton.

Columbuksen 2–1-johtoon vienyt Pierre-Luc Dubois'n maali olikin kirjaimellisesti yllätys. Artemi Panarin antoi hyökkäysalueella tulta, ja kiekko muutti suuntaa Dubois'n varusteista kimmoten Bostonin maaliin.

– Ilmeisesti se osui Dubois'n perseeseen, Rask virkkoi ottelun jälkeen.

Maali syntyi vain 13 sekuntia Brandon Dubinskyn osuman jälkeen. Columbus teki samalla seurahistoriaa iskemällä kaksi maaliaan pienimmällä aikaerotuksella pudotuspeleissä kuin koskaan aiemmin.

Nopeimmillaan saman joukkueen kaksi osumaa ovat syntyneet NHL:n pudotuspeleissä viiden sekunnin välein. Näin on käynyt kolmesti – viimeksi temppuun ylsi vuosi sitten Pittsburgh Penguins.

"Niin teimme"

Rask alleviivasi, että joukkueessa vallitsi luottamus Columbuksen johtoon vieneiden kahden nopean osuman jälkeenkin.

– Näin on käynyt monta kertaa tänä vuonna, että meitä vastaan maalataan nopeasti. Minä uskon, että tiedämme, miten vastata siihen ilman säikkymistä. Minulla oli tunne, että tulemme takaisin, ja niin teimme.

Rask nappasi lopulta 20 torjuntaa, ja hänet valittiin ottelun kakkostähdeksi. Bostonin vei voittoon Charlie Coyle, joka maalasi 2–2-tasoituksen 4.35 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja iski jatkoaikaratkaisun ajassa 65.15.

Kummatkin osumansa Coyle kihautti Marcus Johanssonin poikittaissyötöistä.

Lue myös:

    Uusimmat