Roope Hintz hurjalla näytöksellä pistepörssin kärkeen – Dallas kärsi kirvelevän tappion

Vegas Golden Knights otti ensimmäisen kiinnityksen paikkaan NHL-finaaleissa, kun se kaatoi Dallas Starsin läntisen konferenssin ensimmäisen finaalin jatkoerässä maalein 4–3. Dallasin suomalaistähden Roope Hintzin huipputehot eivät riittäneet kantamaan texasilaisia voittoon.

Ensimmäinen jatkoerä ehti vanheta minuutin ja 35 sekuntia, kun Vegas pääsi juhlimaan voittoa. Brett Howdenin pyöräytys maalin takaa upposi häkkiin Stars-vahti Jake Oettingerin kautta.

Voit katsoa voittomaalin alla olevalta videolta.

Vegas oli voitossa kiinni jo varsinaisella peliajalla, mutta Dallas nousi tasatilenteeseen 3–3 vain kaksi minuuttia ennen päätössummeria Jamie Bennin maalilla. Syöttöpisteeseen osumaan sai myös Roope Hintz, jonka illan tehosaldo kirjattiin numeroin 1+2.

Joukkueensa kaikissa maaleissa mukana ollut Hintz syötti avauserässä Jason Robertsonin 1–0-johtomaalin ja teki itse 2–2-tasoituksen kolmannen erän alkupuoliskolla.

Hintzin laukoman tasoitusmaalin voit katsoa alla olevalta videolta.

Kolmen tehopisteensä turvin tamperelaislähtöinen Hintz nousi NHL:n pudotuspelien pistepörssin piikkipaikalle. Hintz on kerännyt 14 ottelussa upeat 10+12 tehopistettä. Suomalaistähden kaula seuraavaan yhä kauttaan jatkavaan pelaajaan, Floridan Matthew Tkachukiin on nyt viisi pistettä.

Ottelun muut suomalaiset, Dallasin Miro Heiskanen, Esa Lindell ja Joel Kiviranta jäivät ilman tehomerkintöjä.

Sarja jatkuu sunnuntaina toisella Vegasin kotiottelulla.