Tuukka Rask tehoili jatkoajalla – suomalainen siivitti Bostonin NHL:n kärkeen uuden ennätyksen kera

Tuukka Rask siivitti torjunnoillaan ja jatkoaika-alustuksellaan Boston Bruinsin 3–2-voittoon New York Islandersia vastaan. Boston nousi samalla jääkiekkoliiga NHL:n kärkipaikalle.

Rask teki oivaa työtä Bruinsin maalilla ja kirjautti tililleen 35 torjuntaa. Suomalainen oli myös alustamassa Patrice Bergeronin jatkoaikamaalia, ja hän nappasi näin kauden toisen syöttöpisteensä.

Raskin jälkeen kiekon otti jatkoajan tilanteessa haltuunsa Torey Krug, joka kaarteli Islandersin alueelle vasempaan laitaan ja tarjoili sieltä pelivälineen hyökkäysalueen keskustaan. Bergeron löysi kudillaan tilaa yläkulmasta, ja Boston-pelaajat saivat nostaa kätensä ilmaan.

Jatkoaikaosuma syntyi ylivoimalla. Ottelu oli 13:s perättäinen, jossa Bruins iski ylivoimamaalin, ja se teki samalla tilastossa uuden seuraennätyksensä.

Boston otti kolmannen perättäisen voittonsa ja nousi NHL:n kärkeen, kun piikkipaikalla ollut Washington Capitals kärsi samaan aikaan 1–5-tappion New Jersey Devilsiä vastaan.

Boston on nyt Capitalsin kanssa tasapisteissä, mutta sillä on parempi maaliero. Islanders majailee itäisessä konferenssissa neljäntenä.

Lue myös:

    Uusimmat