Antti Raanta halusi sankarinviitan ja otti sen – vastustaja luuli iskevänsä heikkouteen rankkareissa

Maalivahti Antti Raanta torjui voittolaukauskisassa NHL-seuralleen Arizona Coyotesille kauden ensimmäisen voiton 3-2-lukemin vierasjäällä Anaheim Ducksia vastaan.

Raanta pysäytti varsinaisella peliajalla 23 laukausta ja onnistui estämään Anaheimin kaikki kolme yritystä voittolaukauskisassa. Erikoista kyllä, jokainen Ducks-pelaajista haki ratkaisua suomalaisvahdin jalkojen välistä, mutta Raanta onnistui sulkemaan patjansa kaikissa yrityksissä.

Arizona voitti ottelun ensimmäisenä laukaisuvuoroon lähetetyn Nick Cousinsin osumalla. Raanta tuuletti viimeisen torjuntansa jälkeen voittoa vapautuneesti ja sai ansaitut kiitokset joukkuekavereiltaan.

– Ajattelin vain, että voit olla sankari tänään, Raanta tokaisi ja nauratti pukukopissa NHL-toimittajia.

– Toivoin tietysti, että jotkut pelaajat osuvat, ja sitten Cousins teki maalin heti alkuun, joten sitten vain yritin selvittää oman osuuteni ja keskittyä yhteen laukojaan kerrallaan.

– Olin vähän onnekas niissä länkitorjunnoissa, mutta joskus on onnekas ja voittaa, Raanta kommentoi.

Arizona oli päästänyt kahdessa edellisessä ottelussaan vain yhteensä neljä maalia, mutta omien maalien täydellinen puuttuminen oli johtanut kahteen tappioon.

Anaheimia vastaan Dylan Stromen avauserässä tekemä 1-1-tasoitusmaali katkasi Coyotesin maalittoman kauden avauksen 137 minuuttiin ja 33 sekuntiin.

NHL:n suomalaistilastot ke-to-yönä:

 Ottawa – Philadelphia     4-7
 Lehterä     PHI 0+0  0 8 0  7/17  14.20

 Vegas – Washington        5-2
 Haula       VGK 0+0 -1 2 2  12/19 14.01

 Anaheim – Arizona         2-3 vl.
 Raanta      ARI 23/25 torjuntaa   64.41

Lue myös:

    Uusimmat