Tutut tuoksut vetävät puoleensa – hajuvedellä yllättävän suuri vaikutus kumppanin valinnassa

Hajuvesi on tehokas keino lisätä omaa viehätysvoimaansa, mutta mistä hajuveden aikaansaama teho oikein kumpuaa?

Yksi suihkaus oikeanlaista hajuvettä, etkä muuta tarvitse nykyisen tai tulevan kumppanisi viettelemiseksi. Mutta minkä vuoksi hajuvesi vetoaa meihin näin erikoisella tavalla?

Syy löytyy evoluutiosta. Aivomme on ohjelmoitu etsimään alati uutta ateriaa, jolloin syötävät tuoksut, kuten suklaa, vanilja ja hedelmä houkuttelevat meitä vaistonvaraisesti kohti tuoksujen lähdettä. Hajuveden valinnalla voi siis olla suurempi merkitys kuin uskotkaan. 

Hajuveden valinnassa tärkeintä on itseluottamus 

Ei ole yleissääntöä, millainen hajuvesi kannattaa valita. Asiantuntijat suosittelevatkin valitsemaan hajuveden omien mieltymyksien ja intuitioiden perusteella. Jos tunnet olosi hyväksi ja luottavaiseksi kyseistä hajuvettä käyttäessäsi, olet tehnyt todennäköisesti oikean valinnan. Itseluottamus korostaa nimittäin hajuveden tehoa entisestään.

Suurin osa, noin 65 prosenttia kaikista naisille suunnatuista hajuvesistä tuoksuu kukkaisilta. Halusimme sitä tai emme, nämä tuoksut yhdistetään usein naisellisuuteen. Kukkaistuoksujen suuri määrä johtuu siis lähinnä siitä syystä, että näiden tuoksujen oletetaan kuuluvan naisille ja tekevän heistä entistäkin houkuttelevampia.  

Tutut tuoksut vetävät vaistoamisesti puoleensa 

Jos et ole ruusujen tai muiden kukkien suurin ystävä, ei huolta. Myös unisex-tuoksut luovat ympärillemme flirttailevan ja raikkaan tuoksun. Tuoksua kannattaa suihkaista ranteiden lisäksi myös polviin, josta ne kävellessä levittävät ympärilleen houkuttelevaa tuoksua.

Jos naisten oletetaan tuoksuvan kukkasilta, miesten tuoksut sen sijaan ovat perinteisesti metsäisiä ja aromaattisia. Nämä tuoksut yhdistetään usein lämpöön ja mukavuuteen.

Tutut hajut vetävät puoleensa, jolloin saatat huomaamattasi hakeutua juuri näitä mukavuuteen yhdistettyjä tuoksuja käyttävien miesten seuraan. Saatat yllätykseksesi myös huomata, että olet valinnut itsellesi kumppanin, joka käyttää samaa hajuvettä kuin isäsi.

Lue myös:

    Uusimmat