Mainos

Tutkimus: Vasenkätinen kuljettaja on oikeakätistä vaarallisempi

Uuden tutkimuksen mukaan vasenkätiset ovat liikenteessä vaaraksi useammin kuin oikeakätiset autoilijat.

Brittiläisen vakuutusyhtiön Priviledge Car Insurancen tekemän tutkimuksen mukaan vasenkätisille kirjoitetaan 47 prosenttia enemmän ylinopeussakkoja ja he saavat myös parkkisakkoja useammin kuin oikeakätiset kuljettajat. 

Vasenkätiset autoilijat ovat oikeakätisiä useammin osallisina vakavissa onnettomuustilanteissa. Yllättäen kuitenkin vasenkätiset välttävät oikeakätisiä paremmin pienemmät peltikolarit, joista aiheutuu vain vähäisiä kolhuja.

Tutkimuksen mukaan sama koskee myös moottoripyöräilijöitä. Oikeakätiset motoristit saavat vähemmän parkkisakkoja, vaikka ero onkin vain muutamia prosentteja.

Kaikesta huolimatta vasenkätiset kuitenkin läpäisevät tutkimuksen mukaan ajokokeen ensimmäisellä kerralla oikeakätisiä useammin.

Tutkimuksen tilanneen vakuutusyhtiön toimitusjohtaja Charlotte Fielding kertoo, ettei yhtiö aio tuloksista huolimatta periä vasenkätisiltä suurempia vakuutusmaksuja ainakaan vielä.

Aiheesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Tekniikan Maailma.

Lähde: Express

***

Jos brittiläisessä tutkimuksessa vasenkätisten ajotaidoista on perää, kenties tällä videolla näkyvä parkkeerausta epätoivoisesti yrittävä kuljettaja on myös vasenkätinen?

3:28

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.