Tutkimus väittää: Ilmeesi orgasmin aikana voi paljastaa, mistä päin maailmaa olet

Itäaasialaisessa kulttuurissa orgasmin saavuttaminen yhdistetään hymyilyyn, länsimaalaisessa pikemminkin laajentuneisiin silmiin ja avoimeen suuhun. Skotlantilaisesta tutkimuksesta uutisoi The Sun.

Mistä mies voi tietää, että nainen on saanut orgasmin? Katso vastaus yllä olevalta videolta!

Vaikka sitä ei mielellään itse ehkä ajattelisi, jokaisella meistä on oma orgasmi-ilme. Tuoreen tutkimuksen mukaan tämä hekuman huipulla tuleva ilme voi kuitenkin paljastaa meistä varsin paljon – esimerkiksi mistä päin maailmaa olemme.

Amerikkalaisessa PNAS-julkaisussa lokakuun alussa julkaistussa tutkimuksessa selvitettiin kasvon ilmeitä tutkimalla, mieltävätkö ihmiset fyysisen tuskan ja mielihyvän ilmeet toisten kasvoilla samalla tavalla ympäri maailmaa.

Glasgow'n yliopiston tutkimuksessa 40 henkilölle näytettiin kahden eri kulttuurin edustajien, länsimaalaisten ja itäaasialaisten, tietokoneella luotuja kasvoja, joilla simuloitiin tuskan ja mielihyvän tunteita.

Tutkimuksen havainnoitsijoita pyydettiin arvioimaan, kumpaan tunteeseen näytetty ilme liittyi ja kuinka heikosti tai vahvasti tuo ilme kertoi tunteesta.

Selviä eroja mielihyvää kuvaavassa ilmeessä

Kävi ilmi, että molemmissa kulttuureissa tuskan ja mielihyvän ilmeet erosivat selkeästi toisistaan.

Tuskan ilme oli samankaltainen kulttuurista riippumatta, mutta erot olivat suuria, mitä tuli mielihyvään eli orgasmiin. Länsimaalaisilla avoimet silmät liitettiin orgasmiin, kun taas aasialaisilla se liitettiin hymyilyyn.

– Me huomasimme, että mentaaliset kasvojen ilmeiden kuvaukset äärimmäisen negatiivisesta ja positiivisesti tilasta, fyysisestä kivusta ja orgasmista ovat erilaisia kahdessa eri kulttuurissa, tutkijat kirjoittavat.

– Tuloksemme myös nostavat esiin kulttuuristen ja hahmottamiseen liittyvien tekijöiden potentiaalisen vaikutuksen näiden mentaalisten kasvojen ilmauksien kuvausten muodostumisessa.

Lähteet: The Sun, PNAS

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja