Tutkimus: Tämä seikka tekee naisista viehättävämpiä muiden silmissä

Vältä yleiset pukeutumismokat – näin löydät oman tyylisi 8:16
KATSO MYÖS: Näin vältät yleiset pukeutumismokat ja löydät oman tyylisi!

Korkokengät tekevät naisisista viehättävämpiä, kertoo muun muassa Daily Mail.

Amerikkalaistutkimuksen mukaan korkokenkiä käyttävä nainen nähdään seksuaalisesti ja fyysisesti viehättävämpänä, naisellisempana ja korkeamman statuksen omaavana kuin nainen, joka ei korkkareita käytä.

Pennsylvanialaisen Bucknellin yliopiston tekemän tutkimuksen tulokset julkaistiin Personality and Individual Differences -lehdessä.

– Vaikka naisten muoti koko ajan kehittyy, tämä tutkimus on linjassa aiempine havaintojen kanssa siitä, että miehet pitävät korkokenkiä käyttäviä naisia viehättävämpinä kuin tasapohjaisia kenkiä käyttäviä, tutkijat kirjoittavat.

Ensin kuva, sitten arvio

Tutkimusta johtanut professori T. Joel Wade tiimeineen halusi selvittää, miten korkokengät vaikuttivat arvioon naisen viehättävyydestä ja eräistä muista ominaisuuksista. Nämä muut ominaisuudet liittyivät esimerkiksi suhdepreferensseihin.

Tutkimukseen osallistui 448 henkilöä. Osallistujille näytettiin siluettikuva naisesta, jolla joko oli tai ei ollut korkokenkiä.

Sen jälkeen heitä pyydettiin vastaamaan erilaisiin kysymyksiin näkemänsä siluetin perusteella. Oheissa eräitä kysytyistä kysymyksistä:

  • miten fyysisesti ja seksuaalisesti viehättäväksi nainen koettiin
  • mikä on heidän arvionsa naisen sosiaalisesta kompetenssista
  • miten ystävälliseksi ja vahvaksi he tämän mielsivät
  • kokivatko he tässä naisessa olevan seurustelukumppanipotentiaalia pitkällä tai lyhyellä aikavälillä.
  • millaiseksi he arvioivat naisen kyvyn olla vanhempi
  • millaiseksi he arvioivat naisen älykkyyden, statuksen ja menestymisen elämässä

Korkokengät lisäsivät viehättävyyttä

Valtaosa sekä mies- että naisosallistujista arvioi korkokenkiä käyttävän naisen siluetin merkittävästi fyysisesti viehättävämmäksi, naisellisemmaksi, korkeamman statuksen omaavammaksi ja vähemmän maskuliiniseksi.

Korkokenkiä käyttävän naisen siluettia ei arvioitu vertailukohdettaan hallitsevammiksi, vahvemmaksi, lämpimämmäksi, innostuneemmaksi, luotettavammaksi, sosiaalisesti pätevämmäksi, terveemmäksi, älykkäämmäksi, rakastavammaksi tai menestyvämmäksi.

New York Postin mukaan mies- ja naisvastaajien vastauksissa oli eroakin, kun kyse oli sosioekonomisista tekijöistä: naiset arvioivat naiset korkeamman sosiaalisen statuksen omaaviksi kengistä riippumatta. Miesvastaajat taas arvioivat naisissa olevan suhdepotentiaalia lyhyellä ja pitkällä aikavälilllä kengistä riippumatta.

Syyksi arvellaan kehon profiilin muutosta

Tämän tutkimuksen tekijät ovat sitä mieltä, että korkeat korot eivät esineellistä naisia samaan tapaan kuin kenties joidenkin muiden asusteiden tai paljastavan vaatetuksen on joissain aiemmissa tutkimuksissa nähty tekevän. Heidän mukaansa korkokenkiä ei myöskään pidettäisi niin seksualisoituina asusteina.

Syyt tässä tutkimuksessa havaituille löydöksille ei selvinnyt. Tutkijatiimi kuitenkin ehdottaa syyksi havainnoille lisääntyneen viehättävyyden suhteen muutosta naisen selkärangan kaarevuudessa sen mukaan, millaisia kenkiä tämä pitää. 

Käytännössä heidän mukaansa kyse olisi siitä, että korkokenkiä käyttävillä naisilla korostuvat rintojen ja pakaroiden alue sekä selkä eri tavalla kuin jos nainen kävelisi ilman korkokenkiä.

Tutkijoiden mukaan olisi hyvä tulevaisuudessa selvittää tämän muuttujan vaikutusta esimerkiksi kaarevuudeltaan vaihtelevampien siluettien avulla. He haluaisivat myös tehdä seurantatutkimuksen käyttämällä siluettikuvien sijaan kuvia oikeista naisista saadakseen lisää todistusaineistoa havainnoilleen.

Lue myös:

    Uusimmat