Tutkimus selvitti: Kuinka yleisiä oudot seksifetissit ovat?

Kanadalaistutkimus pureutui ihmisten seksuaalikäyttäytymiseen.

Katso oikealle. Katso vasemmalle. Luultavasti jompikumpi vierelläsi olevista ihmisistä on edes vähän tuhma – ellet se sitten ole sinä itse.

Näin voisi ainakin päätellä kanadalaistutkimuksen tuloksista. Tutkimuksessa otettiin selvää sellaisista seksuaalisista tavoista, joita kliinisesti kutsutaan epänormaaleiksi.

Tutkijat ottivat selvää 1 040 quebeciläisen seksuaalisesti poikkeavista mieltymyksistä. Kolmasosa vastaajista oli itse osallistunut jonkinlaiseen poikkeavaksi määriteltyyn toimintaan ja sitäkin useampi oli kiinnostunut kokeilemaan.

Tirkistelyä ja elottomasta esineestä kiihottumista

Kaiken kaikkiaan tirkistelyhäiriö – esimerkiksi tuntemattoman riisumisen tai seksin harrastamisen katselu – oli suosituin fetissi. Yli 46 prosenttia vastaanottajista ilmaisi halunsa tirkistelyyn, 35 prosenttia oli kokeillutkin tätä ainakin kerran.

Fetisismi tuli toiseksi kyselyssä. Tutkijat kysyivät asiasta erityisellä varovaisuudella: "Oletko ikinä kiihottunut seksuaalisesti elottomasta, ei-seksuaalisesta esineestä? Huomioithan, ettei vibraattoria lasketa tähän kategoriaan."

Vaikka vain neljäsosa vastaajista kertoi olevansa fetisisti, 44 prosenttia kertoi olevansa vähintään kiinnostunut aiheesta.

Miesvastaajista puolet oli päässyt tirkistelyn makuun, naisista vain 21 prosenttia. Miehistä 30 prosenttia oli kiihottunut elottomasta esineestä, naisista vain 23 prosenttia.

Luvut tasoittuvat kolmannen fetissin kohdalla. Noin kolmannes kummankin sukupuolen vastaajista sanoi kokeilleensa seksin harrastamista paikalla, jossa on riski jäädä kiinni.

Naisetko muka tylsiä?

Lisäksi tutkimus torppasi yleisen luulon siitä, että miehet ovat naisia tuhmempia ja naiset tavallisen tylsiä. Tulosten mukaan tämä ei pidä paikkaansa, tämän saattoi huomata erityisesti tietyissä kategorioissa, kuten molempien halukkuuteen perustuvassa masokismissa.

Tutkimuksessa käsitellyt seksuaalisuuden muodot on määritelty epänormaaleiksi psykologian "raamatun", Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders -teoksen mukaan.

Mutta jos joku asia on yleistä, sitä ei voi pitää epänormaalina. Tämä olikin eräs kysymys, johon tutkijat halusivat vastauksen: Ovatko nämä suositut himot oikeasti epänormaaleja? Tulokset osoittavat, etteivät ainakaan tutkimukseen osallistuneiden keskuudessa.

Tuloksiin kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella. Ensinnäkin tuhannen ihmisen otanta Quebecistä ei ole tarpeeksi monimuotoinen otos edustaakseen koko väestöä. Lisäksi seksuaalisen käytöksen kulttuuriset normit vaihtelevat maailmanlaajuisesti.

Kannattaa myös huomioida, että kyselyyn osallistuivat tietyntyyppiset ihmiset: sellaiset, jotka ylipäätään suostuvat vastaamaan vastaaviin kysyttyihin kysymyksiin seksielämästään.

Lisäksi eroa löytyi siinä, vastasivatko ihmiset kysymyksiin puhelimitse vai netissä. Jokaisessa kategoriassa nettivastaajat kertoivat useammin kokeilleensa mainittuja asioita. Tämä viittaa siihen, että ihmiset eivät välttämättä ole aina rehellisiä vastauksissaan ja saattavat liioitella tai vähätellä kokemuksiaan.

Useat tutkimuksessa käsitellyt seksuaaliset tavat eivät satuta ketään, mutta osasta, kuten tirkistelystä,voi olla harmia muille. Niinpä tutkimuksen tekijät eivät haluakaan, että tapoja hyväksyttäisiin vain siksi, että ne kiihottavat ihmisiä.

Mitä suomalaiset ostavat aikuisviihdekaupasta? Katso video:

Lähde: Tech Insider

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja