Tutkimus paljasti, millaiset naiset inhoavat parrakkaita miehiä – kammolle on syynsä

Tuoreen tutkimuksen mukaan naiset saattavat kammota miesten partoja niissä mahdollisesti piilevien loisten vuoksi, uutisoi muiden muassa brittilehti The Guardian.

Moni nainen pitää partaa miehekkäänä ja viehättävänä, mutta kaikkiin karvainen leuka ei vetoa. Tuoreen Stirlingin ja Queenslandin yliopistojen tutkimuksen perusteella syy voi piillä parran epähygieenisyydessä.

Tutkijoiden mukaan pintaloisia, kuten täitä, kirppuja ja puutiaisia, kammoavat naiset pitävät epätodennäköisemmin parrakkaita miehiä puoleensavetävinä kuin muut.

Partakammolle on syynsä. Esimerkiksi vuonna 2019 ilmestyneessä sveitsiläistutkimuksessa koirista löytyi vähemmän pöpöjä kuin miesten parroista. Kyseisen tutkimuksen sijaan naisten partavastainen reaktio tosin johtunee evoluutiosta. Ennen nykyisen hygieniatason kehittymistä vähäkarvaisuus oli merkki pienemmästä tauteja kantavien loisten riskistä, huomauttaa CNN.

Parrakkaiden miesten ei kuitenkaan kannata huolestua viennistään. Tutkimustiimin aiemman tutkimuksen mukaan naiset pitävät parrakkaita miehiä parempana vaihtoehtona pitkään parisuhteeseen. Myös vuonna 2013 ilmestyneessä tutkimuksessa huomattiin, että naiset pitävät parrakkaista miehistä.

Yleisesti ottaen parta vetoaa naisiin

Nyt julkaistuun tutkimukseen osallistui 919 naista, jotka olivat pääasiassa heteroseksuaaleja. Naiset arvioivat kolmen miehen seksikkyyttä näiden kasvojen perusteella. Jokaiset kasvot näytettiin naisille ilman partaa ja parran kanssa. Parta oli yksi ”maskuliinisiksi” luetuista piirteistä. Maskuliinisiksi piirteiksi luettiin myös jykevä leuka, kapeat silmät ja vahvat kulmakarvat.

Lisäksi naiset täyttivät kyselyn, jossa mitattiin heidän asenteitaan muun muassa elimistössä eläviin loisiin sekä perheen perustamiseen.

Yleisesti ottaen naiset pitivät maskuliinisia kasvoja – siis myös parrakkaita miehiä – viehättävämpinä kuin feminiinisempiä ja siloposkisia kasvoja. Naiset näyttivät suosivan maskuliinisilla piirteillä varusteltuja miehiä myös parisuhteissaan.

Mutta kun tutkijat ottivat huomioon naisten loiskammon, asiat muuttuivat. Mitä enemmän nainen osoitti inhoa loisia kohtaan, sitä enemmän hän piti miehen partaa luotaantyöntävänä.

Löydökset ilmestyivät Royal Society Open Science -julkaisussa.

Lähteet: The Guardian, CNN

Lue myös:

    Uusimmat