Mainos

Tutkimus paljastaa: Tämä yleinen tapa tekee hyvää parisuhteelle

Vietättekö kumppanisi kanssa runsaasti aikaa lempisarjaanne katsoen? Se ei ole lainkaan huono asia.

Hyviä uutisia kaikille, joille Game of Thrones -maratoni kumppanin kanssa on parasta yhteistä tekemistä. Tuoreen tutkimuksen mukaan parisuhteen kipinää ei säilytetäkään kukilla ja romanttisilla päivällisillä – vaan vaikkapa katsomalla tuntikausia yhdessä televisiota.

Alunperin netissä julkaistun ja hiljattain Journal of Social and Personal Relationships -julkaisussa uudelleen esitellyn tutkimuksen mukaan ajan viettäminen kotona kumppanin kanssa televisiota katsellen voi tehdä hyvää parisuhteelle.

Tutkimus suoritettiin yksinkertaisin metodein. Tutkijat valitsivat osallistujiksi 200 pariskuntaa, jotka olivat vakavassa, pitkään kestäneessä parisuhteessa ja kysyivät heiltä kaksi oleellista kysymystä selvittääkseen, kuinka tyytyväisiä he olivat kumppaninsa kanssa, ja kuinka usein he katsoivat yhdessä elokuvia/sarjoja tai esimerkiksi lukivat kirjaa tai kuuntelivat musiikkia.

Mitä enemmän pariskunta kulutti mediaa yhdessä, sitä läheisimmältä heistä tuntui kumppaninsa kanssa, ja sitä tyytyväisempiä he sitä kautta olivat parisuhteeseensa. 

Mutta kuinka ruudun tuijottaminen tuntikausia voi luoda läheisyyttä suhteeseen? Ilmeisesti salaisuus piilee siinä, mitä television katselun jälkeen tehdään. Silloin kun yleensä kysellään kumppanilta vaikkapa sitä, mitä mieltä tämä oli juuri nähdystä jaksosta. Väittelittepä sitten siitä, oliko oikein, että lempihahmonne kirjoitettiin ulos sarjasta tai pohdittepa sitten sitä, oliko sarjan päätösjakso mieluinen, yhteinen jutusteluhetki tekee hyvää suhteellenne.

Tutkijat eivät kuitenkaan tarkastelleet nimenomaan suosittujen sarjojen maratonisessioiden vaikutuksia, vaan mikä tahansa viihteen muoto kelpasi läheisyyden tunteen muodostukseen, olipa se sitten kirja, musiikkia tai elokuvateatterikäynti. Valitkaa siis juuri itsellenne mieluinen tapa viettää aikaa yhdessä.

Lähde: Men's Health

***

1:07

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.