Mainos

Pörröiset eläimet ja söpöt vauvat – näiden kuvien jakamisella yllättävä vaikutus parisuhteeseesi

Suloiset eläinkuvat eivät ainoastaan saa sinua hyvälle mielelle, vaan ne voivat myös parantaa parisuhdettasi.

Seuraavan kerran kun löydät sosiaalista mediaa selailtuasi söpön eläinkuvan, mitäpä jos jakaisit sen puolisollesi? Tiedejulkaisu Psychological Sciencessä esitellyn tutkimuksen mukaan suloisten kuvien jakamisella saattaa nimittäin olla positiivisia vaikutuksia parisuhteellesi.

Tutkimuksessa havaittiin, että eläin-, ruoka ja vauvakuvia säännöllisesti katselleet pariskunnat olivat huomattavasti onnellisempia ja tyytyväisempiä suhteeseensa kuin ne, jotka eivät olleet näitä kuvia katselleet. 

Kuvat loivat positiivisen mielleyhtymän

Floridan yliopiston tutkija James McNulty lähti tiimeineen selvittämään, onko parisuhteeseen ja pariskuntien välillä vallitseviin tunteisiin mahdollista vaikuttaa kuvien keinoin. 

Tutkijat pyysivät tutkimukseen osallistuneita 144 pariskuntaa katsomaan heille etukäteen määrättyjä kuvia joka kolmas päivä kuuden viikon ajan. Puolelle osallistujista näytettiin puolison kuvia, joita seurasi joukko neutraaleja kuvia. Toinen puoli sai katseltavakseen puolison kuvien lisäksi iloisia kuvia pörröisistä eläimistä, suloisista lapsista ja herkullisista ruoista.

Tutkimusjakson jälkeen tutkijat tulivat siihen tulokseen, että iloisia kuvia katselleet näkivät puolisonsa tutkimusjakson jälkeen entistä myönteisemmässä valossa. Positiivisten mielleyhtymien lisäksi iloisia kuvia nähneet pariskunnat raportoivat olevansa aiempaa tyytyväisempiä parisuhteeseensa.  

– Jos tunteesi puolisoasi kohtaan ovat jatkuvasti keveitä ja aurinkoisia, tämä asenne heijastuu myös kanssakäymiseenne. Jos tunnet jatkuvasti olosi synkäksi, silloin sinulla on taipumusta vaieta tai loukkaantua helpommin, McNulty selittää.

Jos suloiset eläinkuvat saavat sinut hyvällä mielelle, älä yritä peitellä iloasi, vaan jaa ne myös puolisollesi. Tällä tavoin teet tuplasti hyvää!

Lähde: TheTime

***

7:58

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.