Tutkimus paljastaa: Näin nautit liki sata kilokaloria vähemmän aterialla

Tutkijat ovat nyt todistaneet sen, minkä monet ovat jo pitkään tienneet. Ruoan huolellinen pureskeleminen auttaa syömään vähemmän.

Tuoreen, Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan hitaasti syöminen ja pienten haukkujen ottaminen auttaa nälän karkottamisessa paremmin kuin ruoan hotkiminen.

Teksasilaisen yliopiston tutkijat selvittivät nopean syömisen ja kalorien kulutuksen yhteyttä tutkimalla, miten ruoan hotkiminen vaikuttaa aterialla nautittuihin kilokaloreihin. Tutkijat pyysivät tutkittavia arvioimaan nälän ja kylläisyyden tunteitaan ennen ja jälkeen nopeasti ja hitaasti syötyjen aterioiden. Lisäksi seurattiin, paljonko vettä tutkittavat aterioilla nauttivat.

Hitaasti nautitulla aterialla osallistujia kehotettiin kuvittelemaan, ettei heillä ollut mitään aikarajoitteita, syömään ruokansa pieninä haukkuina, pureskelemaan kunnolla sekä laittamaan lusikan lautaselle pureskelun ajaksi.

Nopeasti nautitulla aterialla osallistujia kehotettiin kuvittelemaan, että heillä oli kiire. Lisäksi heitä kehotettiin syömään ruokansa suurina paloina ja pureskelemaan nopeasti. He eivät laittaneet lusikkaa alas pureskelun ajaksi.

Tutkijat havaitsivat, että hitaasti syöneet normaalipainoiset henkilöt söivät keskimäärin 88 kilokaloria vähemmän kuin hotkijat. Ylipainoiset ihmiset söivät kuitenkin vain 58 kilokaloria vähemmän.

– Syömisnopeuden hidastaminen johti merkittävään vähennykseen nautitussa energiamäärässä normaalipainoisten ryhmässä, mutta ei ylipainoisten tai liikalihavien ryhmässä, selvensi tutkija Meena Shah.

Kummatkin ryhmät kertoivat kuitenkin olleensa vähemmän nälkäisiä tunti syömisen jälkeen kuin nopeasti syöneet.

Hitaasti syöneet myös joivat enemmän vettä aterian aikana, mikä saattoi osaltaan auttaa kylläisyyden tunteeseen ja esti ylensyömistä.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja