Ruokailuaikoihin tehdyt pienet muutokset voivat auttaa vähentämään kehon rasvavarastoja, väittää tuore pilottitutkimus.
Maistuisivatko aamupalalla herkulliset köyhät ritarit? Poimi resepti videolta.
Kymmenen viikkoa kestäneen tutkimuksen aikana Surrey’n yliopiston tohtori Johathan Johnston halusi selvittää, olisiko ruokailuaikoihin tehdyillä muutoksilla vaikutusta muun muassa kehonkoostumukseen. Tulokset olivat lupaavia.
Uudet ruokailuajat vähensivät napostelua
Tutkimuksessa osallistujat jaettiin kahteen ryhmään. Toisen ryhmän jäsenet söivät aamiaisen 90 minuuttia totuttua myöhemmin ja illallisen 90 minuuttia totuttua aikaisemmin. Toinen ryhmä noudatti normaaleja ruokailuaikoja.
LUE MYÖS: Kuusi aamupalaa, jotka polttavat rasvaa
Osallistujilta otettiin tutkintajakson aikana säännöllisesti verinäytteitä ja heitä haastateltiin tutkimusjakson päätyttyä. Tutkimusjakson päätteeksi tutkijat havaitsivat, että ruokailuaikoihin muutoksia tehneen ryhmän jäsenet olivat menettäneet yli kaksi kertaa enemmän rasvaa kuin normaalisti syöneen kontrolliryhmän jäsenet.
