Tutkimus: Miehet pääroolissa autovakuutusten hankinnassa

Talouden autovakuutusasiat hoitaa yleensä mies. Vain 2,5 prosenttia miehestä kertoo puolisonsa huolehtivan vakuutuksista.

POP Vakuutuksen teettämän kyselytutkimukseen vastanneista miehistä 75 prosenttia kertoo hoitavansa vakuutushankinnat itse. Naisista puolestaan 36 prosenttia kertoo hoitavansa heidän talouden autovakuutusasiat. Eniten yhteisiä päätöksiä tehdään 30-39-vuotiaiden ikäluokassa.

Sinänsä ei ole yllättävää, että miehet vastaavat autovakuutusasioista naisia enemmän. Miehet autoilevat keskimäärin enemmän ja ovat myös paremmin tietoisia vakuutusten sisällöistä. Kyselyyn vastanneista miehistä 57 prosenttia kertoi olevansa hyvin perillä vakuutuksen sisällöstä, kun naisilla vastaava luku oli 35 prosenttia.

Tutkimuksesta selviää myös, että suurin osa hankkii edelleen vakuutuksensa konttorista, mutta verkkoasiointi yleistyy jatkuvasti. Suosituinta vakuutuksen hankkiminen verkosta on 18-29-vuotiaiden keskuudessa, joista neljännes hankkii vakuutuksensa verkkokaupasta. Tiedonhankinnassa verkko on jo suositumpi, sillä alle 40-vuotiasta yli puolet hakee tietoa verkosta.

Tutkimuksen toteutti M3 Research lokakuussa 2015. Kyselyyn osallistui yhteensä 1 000 18-65 vuotiasta suomalaista.

Lue myös:

    Uusimmat