Mainos

Tutkimus: Kolmasosa amerikkalaisten aterioista roskaruokaa

Tutkimuksen mukaan vain noin kymmenen prosenttia ruokavaliosta oli hedelmiä ja vihanneksia.

Roskaruoka muodostaa lähes kolmasosan amerikkalaisten päivittäin syömästä kalorimäärästä, tutkijat kertoivat eilen. Tuore tutkimus osoitti, että herkut kasaavat amerikkalaisten ruokavalioon enimmin kaloreja kuin mikään muu ruoka-aine. 25 prosenttia ruokavaliosta koostuu makeisista, jälkiruuista, limsoista ja alkoholijuomista. Lisäksi viisi prosenttia ruoasta on suolaisia välipaloja.

- Me tiedämme, että ihmiset syövät paljon roskaruokaa, mutta se, että lähes kolmasosa amerikkalaisten kaloreista tulee näistä kategorioista, on shokeeraavaa. Ei ihme, että liikalihavuus on epidemia tässä maassa, hämmästeli tutkimusta johtanut professori Gladys Block Berkeleyn yliopistosta.

Tutkimuksessa haastateltiin 4760:tä aikuista. Tutkittavia pyydettiin kirjaamaan ylös kaikki ruoka, mitä he olivat syöneet vuorokauden aikana. Listan kärjessä olivat makeiset, hampurilaiset, pizzat ja perunalastut. Sen sijaan ruokavaliossa oli vain noin kymmenen prosenttia hedelmiä ja vihanneksia.

Tutkijoiden mukaan huolestuttavaa ruokavaliossa on myös se, että roskaruoassa ei ole elintärkeitä vitamiineja ja hivenaineita.

- Suuri määrä amerikkalaisista on vitamiinien suhteen aliravittuja. On mahdollista olla samaan aikaan liikalihava mutta aliravittu ravintoaineista, Block totesi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.