Mainos

Tutkimus: Hidasteista luopuminen voisi vähentää päästöjä

Hidasteet ärsyttävät eräitä, mutta saavat kiitosta toisilta. Niiden poistamiselle on nyt esitetty perustelu iso-britannialaisessa selvityksessä.

Ison-Britannian terveyden ja hyvinvoinnin laitos NICE eli National Institute for Health and Care Excellence on esittänyt suosituksia ilmansaasteiden vähentämiseksi kaupunkiympäristössä.

Hiilidioksidipäästöt ja muut saasteet ovat liikenneruuhkien myötä yhtä suuri ongelma yksityisautoilun ympärille rakennetuissa suurkaupungeissa kuin myös pienemmissä, tiheästi rakennetuissa kaupungeissa.

Yksi mielenkiintoisimmista tutkimuksessa esitetyistä ehdotuksista on hidasteiden poistaminen. Vaikka hidasteet ovatkin tehokkaita torjumaan ylinopeutta ajamisessa, hidasteen jälkeen kiihdyttäminen tuottaa jälleen lisää päästöjä.

Hidasteiden poistaminen tarkoittaisi kuitenkin sitä, että nopeusrajoituksia pitäisi kenties laskea entisestään sellaisilla tieosuuksilla, joissa hidasteita käytetään. Ratkaisun toimivuudesta voidaan olla montaa mieltä, sillä hidasteet toimivat paljon tehokkaammin kaahaajia vastaan kuin nopeusrajoitukset.

Muita tutkimuksessa esitettyjä ehdotuksia olivat muun muassa vaihtuva nopeusrajoitus, tyhjäkäynnin kieltämisen useammilla alueilla sekä autottomat päivät, jota vietetään jo useissa kaupungeissa Euroopassa sekä maailmalla.

Lähde: CarBuzz


***

1:09

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.