Tutkijat selvittivät, mitä seksi tekee naisten aivoille: "Täysin alitutkittua"

Kolme seksiasentoa, jotka ovat hauskoja vain teoriassa 0:31
Katso myös: Näitä ei ehkä kannata kokeilla! Kolme seksiasentoa, jotka ovat hauskoja – vain teoriassa...

Mitä enemmän nainen harrastaa seksiä, sitä paksummaksi hänen aivojensa tietty osa-alue on kehittynyt. Syy-seuraussuhde jäi tutkijoilta kuitenkin hämärän peittoon.

Enemmän seksiä harrastaneilla naisilla on kehittyneemmät aivot. Näin totesi Journal of Neurosciencessä julkaistu tutkimus, jossa tutkittiin kosketuksen ja aivojen kehityksen yhteyttä, kertoo New York Post.

Klitorista stimuloitiin aivokuvannuksen aikana

On syytä ottaa huomioon, että koehenkilöitä tutkimuksessa oli vaatimattomat 20 kappaletta. Heidän klitoriksiaan stimuloitiin samalla, kun aivoja kuvattiin. Stimulaatio tapahtui alushousujen päälle asennettavalla, pyöreällä laitteella, joka värisi kymmenen sekuntia kerrallaan kahdeksan kertaa.

Koehenkilöiltä myös kysyttiin, kuinka usein he olivat harrastaneet seksiä viimeisen vuoden aikana.

Eniten seksiä harrastaneilla aivoalue oli paksuin

Aivokuvista selvisi, että stimulaatio aktivoi naisilla somatosensorista kuorikerrosta, siis aivoaluetta, joka prosessoi kaikkialta kehosta tulevia aistimuksia. Aivoista kyettiin osoittamaan "genitaaleihin erikoistunut" alue.

Aivoalueen paksuutta mitattiin. Niillä naisilla, jotka olivat ilmoittaneet harrastaneensa eniten seksiä, alue oli paksuin. Tutkimuksessa ei kuitenkaan kyetty selvittämään, saiko suurempi aivoalue naisen harrastamaan enemmän seksiä, vai päinvastoin. Tutkijat epäilivät jälkimmäistä, mutta asiaa täytyisi tutkia kokein.

– Se, miten naisen genitaalit näkyvät somatosensorisessa kuorikerroksessa, ja onko sen mahdollista muuttua kokemuksen tai käytön myötä, on täysin alitutkittua, aihetta tutkinut Christine Heim kommentoi.

Katso myös: Viisi varminta seksiasentoa orgasmiin!

Viisi varminta seksiasentoa orgasmiin 0:50

Lue myös:

    Uusimmat