Tutkijat kehittelivät uuden, neulattoman tavan hankkia tatuointi: "Ei satu"

Tatuoinnit lisääntyvät, mutta samalla tatuointien poistamiseen käytetyt laserit kehittyvät 0:30
KATSO MYÖS: Tatuoinnit lisääntyvät, mutta samalla tatuointien poistamiseen käytetyt laserit kehittyvät.

Tutkijat ovat kehittäneet tavan ottaa tatuointi, joka on nopea ja täysin kivuton.

Tatuoinnin voi tulevaisuudessa ottaa, vaikka olisikin neulakammoinen.

Tutkijat ovat nimittäin kehittäneet keinoin hankkia pysyvä tatuointi, joka muistuttaa enemmän siirtotatuoinnin leimaamista iholle, kirjoittaa New York Post.

Uusi tatuointiteknologia tiivistyy pieneen iholaastariin, jossa on hiekanjyviäkin pienempiä mikroneuloja. Kyllä, neuloja, mutta mikroskooppisen pieniä, joita ei voi mitenkään verrata tatuointiartistien käyttämiin tatuointineuloihin.

– Vaikka jotkut ihmiset ovatkin valmiita hyväksymään tatuoinnin hankkimiseen liittyvän kivun ja ajan, ajattelimme, että muut saattaisivat suosia tatuointia, joka yksinkertaisesti painetaan iholle, eikä se satu, päätutkija Mark Prausnitz kommentoi.

Iholaastarin avulla tehtyjen tatuointien tarkoituksena ei ole väheksyä tai syrjäyttää tatuointiartistien tekemää työtä, mutta niille on kuitenkin hyvin käytännöllisiä käyttökohteita.

Painetaan ihoon samalla tavoin kuin siirtotatuointi

Mikroneulat voidaan järjestellä eri muodoiksi tai sanoiksi – oikeastaan miten vain. Mikroneulalla toteutettuihin tatuointeihin voi myös lisätä ympäristötekijöitä, kuten että ne reagoivat valon tai lämpötilan muutoksiin.

Iholaastarin hyödyntäminen on luonnollisesti huomattavasti nopeampi prosessi kuin tatuoinnin hankkiminen perinteisellä tavalla. Laastari painetaan ihoon samalla tavoin kuin siirtotatuointi, jolloin mikroneulat liukenevat. Parin minuutin kuluttua muste on uponnut ihoon.

Mikroneulatatuoinnin voi laittaa vaikka ihan itse itselleen.

– Koska mikroneulat on tehty tatuointimusteesta, ne vapauttavat musteen ihoon hyvin tehokkaasti, tutkimukseen osallistunut vanhempi tutkija Song Li Micron Biomedicalista toteaa iSience-sivustolla julkaistussa tutkimuksessa.

Mark Prausnitzin mukaan neulat ovat samaan aikaan niin pieniä, etteivät ne tuota kipua, mutta silti tehokkaita musteen asettamiseen.

Sen lisäksi, että tatuoinnin saa nopeasti ja kivuttomasti, tatuoinnin teko ei myöskään ärsytä ihoa, jolloin infektioriskikin on pienempi.

Tutkimuksen mukaan mikroneulauksella toteutettu tatuointi on mitä todennäköisemmin pysyvä, mutta sellaisen voi teettää myös musteesta, jolla kuvio pysyy ihossa vain väliaikaisesti.

Hyötyä myös lääketieteellisissä tatuoinneissa sekä eläinten merkitsemisessä

Ajatus mikroneulatatuoinnista saattaa ilahduttaa puhtaasti esteettisistä syistä tatuoinnin haluavaa, mutta siitä olisi hyötyä myös lääketieteellisissä tatuoinneissa sekä eläinten merkitsemisessä.

Tatuointeja käytetään usein ohjaamaan toistuvia syövän säteilyhoitoja, peittämään arpia ja kertomaan vakavista sairauksista, kuten epilepsiasta, diabeteksesta tai allergioista. Ympäristöreaktio-ominaisuus antaa potilaille hieman yksityisyyttä ja voi piilottaa tatuoinnin, ellei siihen kohdisteta ultraviolettivaloa tai korkeaa lämpötilaa.

ÄLÄ KÄYTÄ MUISSA JUTUISSA micro needle
Mikroneulaustatuoinnit voi tehdä niin, että ne näkyvät esimerkiksi vain ultraviolettivalon alla.

Mikroneulaustatuointeja voisi käyttää myös lemmikkien merkitsemiseen. Suoraan eläimen iholle voisi merkata kivuttomasti tärkeitä tietoja kuten sen, onko eläin steriloitu tai kastroitu.

Huolimatta mullistavasta teknologiasta ja taatusti houkuttelevuudesta, tutkijat eivät halua verrata työtään tatuointiartisteihin.

– Tavoitteena ei ole korvata kaikkia tatuointeja, jotka ovat usein kauniita tatuoijien luomia teoksia. Tavoitteenamme on luoda uusia mahdollisuuksia potilaille, lemmikkieläimille ja ihmisille, jotka haluavat kivuttoman, helposti otettavan tatuoinnin, Mark Prausnitz toteaa.

Katso myös: Miksi kasvotatuointi tekee ihmisestä pelottavan näköisen?

Lähteet: New York Post

Lue myös:

    Uusimmat