Mainos

Tutkijat etsivät Loch Nessin hirviön DNA:ta: "Kuin vaaleanpunaista yksisarvista jahtaisi"

Tarina Loch Nessin järven hirviöstä on kiinnostava, koska asiaan on aina liitetty pieni epävarmuustekijä siitä, että voisivatko silminnäkijöiden väitteet pitää paikkansa.

Nyt ryhmä ennakkoluulottomia tutkijoita pyrkii löytämään muun tutkimuksensa ohessa väitetyn skotlantilaisen vesihirviön DNA:ta. Erään kritisoijan mukaan asia on kuin vaaleanpunaisen yksisarvisen metsästystä.

Live Science kertoo, että tutkijat koittavat löytää tuntemattomia DNA-pätkiä, jotka voisivat olla peräisin väitetystä pedosta.

Kansainvälinen tutkijaryhmä kerää järveltä satoja vesinäytteitä eri syvyyksistä, jotta he löytäisivät eliöiden DNA:ta tutkittavaksi.

Monien mielestä Loch Nessin hirviö on pelkkä myytti, mutta toisetuskovat kyseessä olevan esimerkiksi historiallisen plesiosauruksen jälkeläinen.

Jopa tutkijaryhmän johtaja, professori Neil Gemmel Uuden-Seelannin Otagon yliopistosta kertoo, että hän pitää hirviön DNA:n löytymistä epätodennäköisenä. Gemmel kuitenkin toivoo, että tutkimus paljastaisi muita uusia eliölajeja.

Loch Nessin hirviön etsintä pulpahtelee pintaan aika ajoin. Oheinen video hirviön metsästyksestä on vuodelta 2016.

1:07

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.