Mainos

Tutkijat ehdottavat: "Internet-abortti" ratkaisuksi aborttia rajoittaviin maihin

Viisi vuotta sitten maailma kuohui irlantilaisen tytön traagisen kohtalon vuoksi. Raskausviikolla 17 ollut Savita Halappanavarille ei suostuttu Irlannin aborttilakiin vedoten tekemään aborttia, vaikka lääkärien mukaan keskenmeno oli väistämätön.

Halappanavar kuoli viikon kuluttua infektioon. Irlannin aborttilainsäädäntö lukeutuu maailmaan tiukimpiin.

Tiistaina lääketieteen aikakauslehdessä BMJ:ssä julkaistiin tutkimus, jonka mukaan Irlannin kaltaisissa tiukan aborttilain maissa naiset voivat kiertää lainsäädäntöä internetistä ”tilattujen” aborttien avulla, Washington Post uutisoi.

Tutkimuksessa tarkasteltiin netissä toimivaa Woman on Web -ryhmää, joka tarjoaa konsultointia naisille, jotka eivät voi maansa lainsäädännön vuoksi saada aborttia. Voittoa tavoittelemattoman WoW:n lääkärit määräävät naisille reseptejä lääkkeellisiin aborttipillereihin sen perusteella, mitä tietoja naiset heille antavat. Tämän jälkeen sivullinen yritys postittaa pillerit naisille.

WoW:n asiantuntijat tarjoavat naisille tukea sekä ennen että jälkeen toimenpiteen. Palvelu on saatavilla kymmenenteen raskausviikkoon asti.

Lääkkeellisen abortin komplikaatiot kirurgisten aborttien ongelmien kaltaisia

Tutkimusote koostui tuhannesta irlantilaisesta naisesta. Vuosien 2010 ja 2012 aikana lähes 95 prosenttia heistä raportoi lopettaneensa raskautensa ilman kirurgista toimenpidettä.

Tutkimuksen mukaan komplikaatioiden määrä oli samankaltainen kuin perinteisesti kasvokkaisessa vuorovaikutuksessa tehdyissä aborteissa.

Ongelmilta ei kuitenkaan vältytty, vaan esimerkiksi 93 naista joutui abortin jälkeen hakeutumaan jatkohoitoon paikallisille lääkäreille. Lisäksi seitsemän lääkkeelliseen abortin tehneistä naisista tarvitsi myöhemmin verensiirron.

Kanadalaistutkijoiden Wendy Normanin ja Bernard Dickensin mukaan tutkimus kuitenkin osoittaa, että naisten on mahdollista määritellä oireensa ja hallita mahdollisia komplikaatioita itsenäisesti.

Tutkimuksen merkittävimpänä heikkoutena voidaan kuitenkin pitää sitä, että vain noin joka kolmas 1 635 naisesta, jotka ottivat tutkimuksen aikaan WoW:n yhteyttä eivät olleet yhteydessä palveluun myöhemmin. Tämän vuoksi toimenpiteen todellisten riskien ja komplikaatioiden määrän saattaa olla Normanin ja Dickensinin mukaan aliarvioitu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.