Mainos

Tutkija Trumpin puheesta: Yhdysvalloissa vaikea löytää yhteistä linjaa – "Edelleen hyvin syvästi jakautunut kansakunta"

6:18

Helsingin yliopiston dosentti Markku Ruotsila pitää Yhdysvaltojen puolueiden edellytyksiä löytää yhteinen linja huonoina. Presidentti Donald Trump vetosi vuotuisessa kansakunnan tilaa käsittelevässä puheessaan yhteisen linjan puolesta.

– Aika vaikea tilanne löytää yhteistä linjaa, huonot ovat edellytykset. Yhdysvallat on hyvin syvästi jakautunut kansakunta. Esivaalit ovat maassa tulossa ja molempien puolueiden kannattaa vaaleihin lähteä hyvin selävästi toisiaan vastaan. Yhteisen linjan löytyminen on kyllä hyvin vaikeaa, Markku Ruotsila kommentoi Seitsemän uutisissa.

Trump lupasi helpottaa maahan laittomasti tulleiden kansalaisuuden saamista, jos demokraatit suostuu antamaan rahaa Meksikon vastaisen muurin rakentamiseen. Ruotsilan mukaan asioiden niputtaminen saattaisi olla ainoa mahdollinen tapa saada demokraatit hyväksymään Meksikon muuri.

– Hänhän lupasi melkein kahdelle miljoonalla laittomasti lapsena maahantulleelle tällasiat tietä kansalaisuuteen, ja se on paljon suurempi luku kuin esimerkiksi Obama koskaan lupasi.

– Se on myrkkyä hänen omille kannattijilleen. He eivät pitäneet siitä pienemmästäkäään laittomasti maahantulleiden armahtamisesta, Ruotsila jatkaa.

Trumpin ensimmäisen vuoden onnistumisiin Ruotsila nostaa maan talouden nousun.

– Hän ei ole siitä yksin vastuussa, mutta tosiasia on että maan työttömyysaste on alimmalla 17 vuoteen ja pörssikurssit korkeammalla kuin koskaan. Kyllä tässä on paljon Trumpin ansioista, Ruotsila viittaa muun muassa Trumpin ajamiin verojen alennuksiin.

Miinuspuoliksi Ruotsila nostaa Trumpin kansakuntaa jakavan tyylin, joka ei ainakaan auta kansalaisten yhdistämisessä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.