Mainos

Tutkija Obaman puheesta: Suomalaispoliitikot voisivat ottaa mallia

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternakin mukaan suomalaispoliitikkojen kannattaisi ottaa amerikkalaisesta puheretoriikasta mallia.

Osa on jo Salonius-Pasternakin mukaan niin tehnytkin, mutta päätökset puuttuvat.

– Osa on omaksunut tämän tulevaisuus-retoriikan, mutta Yhdysvalloissa siihen oikeasti uskotaan. Kun sanotaan, että ollaan selvitty vaikeista ajoista ja tulevaisuudessa pitää tehdä vaikeita päätöksiä, niin siihen uskotaan. Suomessa jotkut osaavat tämän retoriikan, mutta ei ole niin selvää, ovatko he, tai heidän puolueensa, sitten valmiita tekemään näitä suuria päätöksiä.  

– Suomessa on ollut sellainen sukupolvi, joka on tehnyt tätä. Nyt nähdään Suomessa, kuten myös Yhdysvalloissa, löytyykö nyt myös sellaisia poliitikkoja, jotka ovat valmiita tekemään samoin. Salonius-Pasternak sanoo MTV:n Huomenta Suomessa.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama piti viime yönä Suomen aikaa vuotuisen puheensa kongressille. Salonius-Pasternak pitää puhetta vahvana, ja se oli osoitus myös Obaman taidoista niin tarinankertojana kuin puheenkirjoittajana. 

– Kun Obama puhui esimerkiksi veronkorotuksista, hän mainitsi hyvin tarkkaan, että tietyntyyppisiä veroja nostetaan samalle tasolle kuin ne olivat presidentti Ronald Reaganin aikana. Reaganhan on republikaaneille itse suuri pyhyys. Tällöin on vaikea argumentoida niitä vastaan, koska Obamahan pyrkii vain samaan kuin Reagan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.