Mainos

Tutkija: Naisehdokkaalle olisi nyt tilausta

Puoluetutkija Rauli Mickelsson Tampereen yliopistosta arvioi, että kokoomuksen kannalta on hyvin tärkeää, että Niinistö päätti lähteä presidenttikilpaan mukaan.

- Jos Niinistö ei olisi lähtenyt mukaan niin kyllä tilanne olisi ollut aika levällään.

Tähän mennessä presidenttikisaan ovat ilmoittautuneet myös vihreiden Pekka Haavisto ja keskustan Paavo Väyrynen. Ehdokkuuttaan vielä miettivä perussuomalaisten Timo Soini oli tänä aamuna sitä mieltä, että liian pitkä kampanja on ehdokkaalle pahasta. Tukija ei tätä täysin allekirjoita.

- Varmaan riippuu ehdokkaasta. Haavistolle on varmaan hyötyä pitkästä kampanjasta, mutta saattaa toki tapahtua karisman kulumista eli ihmiset kyllästyvät. Toisaalta Soinikin oli esillä kaikkialla ennen vaaleja, mutta sai silti mahtavan voiton, Mickelsson aprikoi.

Tutkija pitää tämän hetken tilannetta aika poikkeuksellisena, koska naisehdokkaita ei ole näköpiirissä.

- Naisehdokkaat ovat menneinä vuosikymmeninä olleet keskeisessä roolissa kuten Eeva Kuuskoski ja Elisabeth Rehn aikanaan ja tietysti Tarja Halonen. Jos joku nainen tulisi ehdokkaaksi niin hänellä varmasti olisi hyvät mahdollisuudet.

- En tiedä onko tässä nyt päällä tietyntyyppiset miehiset arvot ja kaipuu vahvaan johtajaan. Siihen vähän viittaa sekin, että Soini oli niin vahvana eduskuntavaaleissa. Yleensä kuitenkin tulee asiassa kuin asiassa vastareaktio, mutta milloin se sitten tulee, Mickelsson pohtii.

Tutkija näkee presidentinvaalit aivan erilaisina vaaleina kuin eduskuntavaalit.

- Presidentinvaaleissa korostuvat epäpoliittisina pidetyt asiat kuten ihmisen persoona ja yhteistyökyky. Presidentti on tavallaan koko kansan presidentti ja siksi kampanjoissakin pyritään välttämään hyvin voimakkaita asioita eli kyllä henkilöiden persoonallisuus korostuu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.