Mainos

Tutkija istutti itseensä tietokoneviruksen

Brittiläinen tutkija kertoo olevansa ensimmäinen ihminen maailmassa, johon on tartutettu tietokonevirus. Readingin Yliopistoston tohtorin Mark Gassonin käteen istutettiin mikrosiru, johon oli tarkoituksella asennettu virus.

Sirun avulla hän voi kulkea turvaovista ja aktivoida kännykkänsä. BBC luonnehtii teknologiasivuillaan sirua kehittyneeksi versioksi lemmikkieläimiin asennettavista tunnistussiruista.

Kokeissaan Gasson osoitti, että saastunut siru pystyi välittämään tietokonevirusta ulkoisiin hallintajärjestelmiin. Jos muita ihmisiin istutettuja mikrosiruimplantteja olisi ollut yhteydessä järjestelmään olisi virus tarttunut myös niihin.

Gassonin mukaan tilanne tulee esille tulevaisuudessa, kun ihmisiin istutetaan esimerkiksi kehittyneempiä lääketieteellisiä implantteja, kuten sydämentahdistimia tai kuulolaitteita.

- Tämän tyyppisen teknologian etujen mukana tulevat myös riskit. Voimme parannella itseämme joillakin tavoilla. Samaan tapaan kuin muidenkin tekniikoiden kanssa ne tulevat kuitenkin alttiiksi riskeille, kuten turvaongelmille ja tietokoneviruksille. Näin on käynyt esimerkiksi matkapuhelimille, Gasson toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.