Turvapaikanhakijoiden pahoinpitelyjä tutkitaan Lahdessa – Poliisi: "Ei erityistä ilmiötä"

Poliisi kertoo tutkivansa kahta Lahdessa tapahtuneeksi epäiltyä pahoinpitelyrikosta, jossa uhrina on turvapaikanhakija. Molemmat epäillyt rikokset ovat tapahtuneet viime viikolla.

Etelä-Suomen Sanomat kertoi eilen, että Hennalan vastaanottokeskuksen asukkaita on ohjattu tekemään rikosilmoituksia useista heihin kohdistuneista pahoinpitelyistä. 
Lehden mukaan kaksi turvapaikanhakijaa on tehnyt rikosilmoituksen pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Hämeen vahvistaa tutkivansa kyseistä pahoinpitelyä, jonka epäillään tapahtuneen viime perjantaina kello kahdelta aamulla.

Lisäksi poliisi on saanut tutkittavakseen myös toisen Hennalan vastaanottokeskuksen asukkaaseen kohdistuneen pahoinpitelyilmoituksen. Poliisi kävi tänään Hennalassa, jollon pahoinpitelyepäily tuli ilmi.

Kolmen kantaväestöön kuuluvan epäillään hyökänneen ohi kulkeneen turvapaikanhakijan kimppuun Lahdessa viime sunnuntaina noin kello 20 aikaan. Miesten epäillään lyöneen ja potkineen uhriaan. Uhri hakeutui tapahtuman jälkeen sairaalahoitoon käteensä tulleiden vammojen vuoksi.

– Kyse on ollut venähdyksestä ja ruhjeista, sanoo rikosylikomisario Martti Hirvonen.

Poliisi kertoo tutkivansa molempia tapauksia, mutta tutkinta on vielä alkuvaiheessa. Yhtään kiinniottoa ei ole tehty eikä epäiltyjen nimiä ole tiedossa. Hirvonen ei kuitenkaan usko, että kyseessä olisi laajempi ilmiö.

– Ilmiöstä ei voida puhua, sillä nämä teot ovat tapahtuneet eri päivinä, ilmeisesti eri tekijöiden toimesta ja eri vuorokaudenaikoina. Niiden tapahtuminen samalla viikolla vaikuttaa sattumanvaraiselta.

Poliisi pyyttää ilmoittamaan tapahtumiin liittyvistä tiedoista tai vihjeestä vihjepuhelimeen p. 0295 414 222 tai osoitteeseen: vihjeet.hame@poliisi.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja