Mainos

Poliisin toiminta syynissä: Nainen pahoinpideltiin bussipysäkillä – toimitettiin putkaan

Keski-ikäisen naisen epäillään joutuneen törkeän pahoinpitelyn kohteeksi uudenvuodenpäivänä Tampereella. Poliisi ei tiennyt pahoinpitelystä vaan toimitti aggressiivisesti käyttäytyneen naisen putkaan. Nyt poliisin toiminnasta on käynnistetty tutkinta.

Poliisi epäilee 46-vuotiaan naisen joutuneen törkeän pahoinpitelyn kohteeksi Tampereella myöhään uudenvuodenpäivän iltana. Pahoinpitelyn epäillään tapahtuneen kello 23.30–3.20 Hämeenkadulla Tuulensuun bussipysäkillä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Myllymäki kertoo poliisipartion tavanneen naisen kello 3.20 noin 400 metrin päästä Tuulensuun bussipysäkistä Keskustorin läheisyydessä. Hänet toimitettiin tuolloin yöksi poliisin suojiin. Poliisipartiolle nainen ei ollut kertonut epäillystä pahoinpitelystä vaan käyttäytyi aggressiivisesti ja "haistatteli partiolle".

Epäilty pahoinpitely tulisi poliisin tietoon 6. tammikuuta. Poliisi kävi sen jälkeen puhuttamassa naista sairaalassa.

Myllymäen mukaan nainen oli puhuttelussa kertonut, että hänen luokseen oli tullut yöllä kolme nuorta miestä kysymään tupakkaa. Yksi kysyjistä oli hermostunut tilanteessa ja lyönyt naista nyrkillä. Sen jälkeen kaksi muuta nuorta oli tönäissyt naisen bussipysäkin seinää vasten.

Nainen on kertonut tekijöiden olleen nuoria noin 20-vuotiaita kantasuomalaisia miehiä. Yllään miehillä olivat olleet "hopparimalliset" vaatteet.

Poliisi on tutkinut tapahtunutta muun muassa selvittämällä mahdollisia tapahtuma-alueen valvontakameratallenteita. Lisäksi poliisi on pyrkinyt selvittämään tekoaikaa- ja paikkaa tapahtumaolojen tarkentamiseksi ja tiedotuksen kohdentamiseksi oikealle ajankohdalle.

Poliisi pyytää nyt myös yleisöhavaintoja epäillystä pahoinpitelystä. Havainnot voi ilmoittaa vihjepuhelimen numeroon 0800 90022 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.

Julkisuudessa on arvosteltu poliisin toimia alkutilanteessa. Sen vuoksi poliisi on käynnistänyt selvityksen myös siitä, onko poliisi toiminut asianmukaisesti. Asiaa tutkii Lounais-Suomen poliisilaitos.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.