14-vuotiasta tyttöä hakattiin tuntien ajan Lahdessa, epäillyt täysi-ikäisiä – Poliisi: "Aika hyvin on selvinnyt, mitä kaikkea siellä on tapahtunut"

14-vuotias tyttö pahoinpideltiin vakavasti Lahdessa joulukuun puolivälissä. Poliisi on edistynyt tutkinnassa, mutta vaikenee yhä teon motiivista.

Pitkäkestoisesta väkivaltarikoksesta epäillään kolmea lahtelaista, 19-vuotiaita miestä ja naista sekä 18-vuotiasta miestä. Kolmikon kaksi 19-vuotiasta on vangittu rikoksesta epäiltynä. 18-vuotias on puolestaan määrätty matkustuskieltoon.

Poliisi epäilee, että kolmikko teki alaikäiselle tytölle monenlaista väkivaltaa useamman tunnin ajan, ensin sisällä yhden epäillyn asunnossa ja myös kerrostalon pihalla Lahden Kiveriön kaupunginosassa 13. päivä joulukuuta.

Osalliset tunsivat toisensa entuudestaan. Väkivaltaa edelsi yhteinen illanvietto.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lila Havusela kertoo, että tapauksen tutkinta on edennyt hyvin ja ettei poliisilla ole enää suuria kysymysmerkkejä tapahtumiin liittyen.

– Aika hyvin on selvinnyt, mitä kaikkea siellä on tapahtunut.

– Meillä ei ole mitään mustia aukkoja tutkinnassa.

Havusela ei kuitenkaan suostu avaamaan väkivallan motiivia. Poliisi ei ole aiemminkaan ottanut asiaan kantaa.

– Motiivin tynkä on tullut esille, mutta esitutkinta on vielä vähän kesken, joten en viitsi sitä sen enempää ryhtyä arvioimaan.

Havuselan mukaan mahdollinen motiivi tulee julkisuuteen viimeistään sitten, jos asia etenee käräjäoikeuteen. Syyttäjälle syyteharkintaan juttu on Havuselan mukaan tarkoitus toimittaa hyvissä ajoin ennen syytteennoston määräpäivää, tulevien viikkojen aikana.

Poliisi on tutkinut tapausta törkeänä pahoinpitelynä ja törkeänä ryöstönä. Rikosnimikkeistä jälkimmäinen liittyy siihen, että tytöltä oli viety omaisuutta väkivallan yhteydessä. Epäillyillä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Tapaus tuli poliisin tietoon, kun sivullinen ilmoitti hätäkeskukseen aamuyöllä ulkona yksin harhailevasta lapsesta. Lapsi löydettiin nopeasti poliisikoiran avulla. Tyttö oli löydettäessä huonossa kunnossa ja päätyi sairaalaan. Hän on kuitenkin jo sittemmin kotiutunut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja