Mainos

Turvapaikanhakijat suuntaavat Kemistä junilla etelään – VR lisännyt resursseja

Viikonlopun aikana Kemistä on matkannut junilla etelään paljon turvapaikanhakijoita. VR on joutunut reagoimaan kasvaneeseen matkustajamäärään muun muassa lisäämällä matkustajapaikkoja ja henkilökuntaa.

Tilanne on VR:lle poikkeuksellinen, ja sen kehittymistä seurataan päivittäin.

– Myös järjestyksenvalvontaa junissa on lisätty. Suurempia häiriöitä ei ole ollut, mutta kun kerralla liikkeellä on satakuntakin turvapaikanhakijaa, voi syntyä erilaisia tilanteita, kertoo Henna Norberg VR:n viestinnästä.

Koska osalla tulijoista ei ole valmiiksi ostettuja junalippuja, voivat konduktöörit ruuhkautua. Matkustajamäärän kasvu on myös jonkin verran lisännyt häiriöitä ja aiheuttanut sotkua.

– Mitään kaaosta ei kuitenkaan ole, vaan henkilökuntamme selvittää asiat. Tavoite on, että kaikille asiakkaille taataan turvallinen matkanteko, Norberg kertoo.

VR on myös lukinnut hyttien ovet, jotta etukäteen ostetut makuupaikat menisivät ne ostaneille. VR:n mukaan tällä pyritään ehkäisemään se, etteivät sääntöjä tuntemattomat turvapaikanhakijat toimisi vahingossa väärin.

Kemistä etelään kulkevissa junavuoroissa on mahdollisuuksien mukaan töissä sellaista henkilökuntaa, jotka osaavat maahantulijoiden puhumia kieliä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.