Turun Pansion vastaanottokeskuksessa lisätty vartiointia – myös ovet pidetään lukossa

Turkulaisessa Pansion vastaanottokeskuksessa on varauduttu levottomuuksiin lisäämällä vartiointia Turun joukkopuukotuksen jälkeen. Poliisin ja henkilökunnan mukaan mitään mainittavaa ei kuitenkaan ole ilmennyt.

SPR:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen kertoo, että tarkoituksena on ennaltaehkäistä levottomuuksia, joita voisi olla vastaanottokeskuksen sisällä tai joita siihen voisi kohdistua ulkopuolelta. Vartioinnin lisääminen sisältyy valmiussuunnitelmaan.

Vastaanottokeskuksen ovet ovat olleet myös lukittuina siten, että sisältä pääsee ulos, muttei ulkoa sisään.

– Siinä mielessä on rajoitettu liikkumista ja seurataan, ketä täällä nyt kulkee, Heikkinen sanoo.

Heikkisen mukaan ulkopuolisia vierailijoita on vastaanottokeskuksessa ollut todella vähän.

– Kyllähän täälläkin mieliala on sillä tavalla apea, että meidän turvapaikanhakijamme pyörivät ihan samalla tavalla sen surun kanssa kuin kantaväestökin.

Heikkisen mukaan tapaus koskettaa turvapaikanhakijoita siitäkin syystä, että he kokevat muutenkin painetta siitä, hyväksytäänkö heidät.

Myös poliisin mukaan lauantain ja sunnuntain välinen yö on ollut rauhallinen Turun seudulla. Komisario Kai Loukkaanhuhta Lounais-Suomen poliisilaitokselta arvioi, että alueella oli selvästi rauhallisempaa kuin normaalisti.

– Rutiinitehtäviä oli jonkin verran. Kaupunki oli todella hiljainen. Poikkeuksellisen hiljainen, kun otetaan huomioon, että nyt on kuitenkin vielä elokuu ja viikonloppuyö.

– Todella vähän on oikeasti ollut muutenkin ihmisiä liikenteessä, erittäin rauhallista, Loukkaanhuhta sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat