Helsingistä Rovaniemelle matkanneesta junasta puuttui kokonainen vaunu – matkustajat joutuivat seisomaan tai istumaan lattialla

Eilen iltapäivälle Helsingistä Rovaniemelle matkaneesta IC27-junasta puuttui vaunu, minkä vuoksi kaikille matkustajille ei löytynyt istumapaikkoja. 

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kaleva-lehti, jolle junassa ollut matkustaja oli kertonut ihmisten joutuneen seisomaan, istumaan lattialla tai puhelinkopeissa matkan aikana.

VR:n viestinnän mukaan tilanne johtui kalustovajeesta. Matkaan oli tarkoitus käyttää kahdeksanvaunuista junaa, joka oli matkalla Joensuusta Helsinkiin. Se oli kuitenkin reippaasti omasta aikataulustaan myöhässä teknisten ongelmien vuoksi, joten tilalle täytyi etsiä korvaava juna. 

Korvaavassa junassa vaunuja oli yksi vähemmän ja koska kyseessä on suosittu vuoro, istumapaikkoja ei riittänyt kaikille matkustajille. Lipun ostaneet matkustajat joutuivat siis seisomaan tai etsimään vaihtoehtoisia istumapaikkoja esimerkiksi lattialta.

– Tällä kertaa oli harmittavan paljon epäonnea matkassa ja pahoittelemme asiakkaille aiheutunutta haittaa, VR:n viestinnästä kerrotaan.

Turvaton juna ei saa lupaa lähtöön

Lipunmyynti kyseiseen vuoroon lopetettiin välittömästi tilanteen selvittyä. Istumapaikkojen puuttumisesta huolimatta VR:n mukaan junan turvallisuudesta oli huolehdittu.

– Ennen junan lähtöä konduktööri tekee arvion siitä, että matkaan lähteminen on turvallista, ja että juna on esimerkiksi evakuoitavissa tarpeen tullen. Juna ei siis saa lupaa lähtöön, jos se ei ole matkustajamäärän kannalta turvallista, VR:n viestinnästä kerrotaan.

Kalevan haastatteleman matkustajan mukaan junan konduktööri oli kehottanut matkustajia reklamoimaan asiasta. VR:n viestinnästä kerrotaan, että tapaukset arvioidaan aina yksilöllisesti sen mukaan, kuinka suurta haittaa matkustajalle on koitunut. 

Lue myös:

    Uusimmat