Mainos

VR selvittää rasistista kuulutusta – "Emme voi hyväksyä"

VR selvittää viikonvaihteessa tapahtunutta konduktöörin poikkeuksellista kuulutusta.

Asiasta ensin kertoneen Svenska Ylen mukaan konduktööri oli ottanut lauantaina voimakkaasti kantaa alkoholia juoneiden käyttäytymiseen.

– Junan etuosassa juopottelevien maahanmuuttajanuorten pitäisi hävetä, konduktöörin kerrotaan sanoneen ja jatkaneen vielä toteamalla juopottelijoiden olevan ihmiskunnan pohjasakkaa ja pelkkää sontaa.

Tapaus sattui Kirkkonummen ja Helsingin välisessä lähiliikenteen U-junassa, kerrotaan VR:n viestinnästä.

VR on käynnistänyt asiasta sisäisen selvityksen ja ottanut tapahtuneeseen kantaa myös sosiaalisessa mediassa.

– Olemme ylpeitä arvoistamme. Tällainen käytös ei kuulu niihin, tviitataan VR:n Twitter-tilillä ja viitataan asiaa koskevaan uutiseen, joka on alkanut levitä eri viestimiin, kuten myös sosiaalisessa mediassa.

"Sanat pitää pystyä valitsemaan asiallisesti"

VR:n yhteiskuntasuhdejohtaja Otto Lehtipuu vahvistaa STT:lle, että junassa on annettu epäasiallinen kuulutus. Hänen mukaansa tilanteessa on käytetty asiatonta kieltä, mutta sanatarkasti hän ei pysty kuulutusta avaamaan.

– Emme voi hyväksyä tällaista ylilyöntiä. Sanat pitää pystyä valitsemaan asiallisesti, vaikka tilanteet ovat joskus nopeita eivätkä kaikki asiakkaat aina käyttäydy kuten heidän pitäisi.

Lehtipuu sanoo, että jatkossa yhtiö pyrkii varmistamaan, että tällaista ei toiste tapahdu. Hän toteaa, että yksittäisen työntekijän tilannetta ei julkisesti kommentoida, eikä näin ollen kerrota, onko asianomainen saanut esimerkiksi varoituksen tai jatkuuko tämän työsuhde. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.