Mainos

Turvapaikanhakijapoikien epäillään harjoittavan prostituutiota Tanskassa – katoavat tunneiksi ja palaavat merkkivaatteiden kanssa

Tanskan suurimman vastaanottokeskuksen Sandholmin työntekijät epäilevät nuorten turvapaikanhakijapoikien harjoittavan prostituutiota, uutisoi muun muassa The Local.

Sandholmin valvojan Jannich Bispin mukaan epäilykset kohdistuvat teini-ikäisten poikien joukkoon.

– On ollut tilanteita, joissa pojat vastaanottavat puhelun, lähtevät pois muutamaksi tunniksi ja palaavat takaisin merkkivaatteiden kanssa. Olemme huolissamme siitä, mistä pojat saavat rahansa, Bisp sanoo.

Vastaanottokeskus Sandholm sijaitsee noin 30 kilometriä pohjoiseen Kööpenhaminasta.

Epäilykset heräsivät, kun ruotsalainen sanomalehti Sydsvenkan uutisoi samankaltaisista tarinoista Malmön turvapaikanhakijanuorien keskuudessa.

Myös ruotsalaislehden uutisessa viranomaiset kertoivat, että nuoret turvapaikanhakijat saavat puhelinsoittoja, häviävät muutamaksi tunniksi ja palaavat takaisin mukanaan joko uusia vaatteita tai rahaa.

Nuoret lähtevät ennen asioiden selvittämistä

Sandholmissa henkilökunta kertoo, että heillä on ollut muutamia tapauksia, joissa teini-ikäiset pojat ovat kertoneet seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta pojat ovat lähteneet vastaanottokeskuksesta ennen kuin väitteitä on ehditty tutkia tarkemmin.

Bispin mukaan monella turvapaikkaa hakevalla teinillä on vaikeuksia luottaa vastaanottokeskuksen henkilökuntaan.

– Puhumme nyt ryhmästä poikia, joita aikuiset ovat kohdelleet huonosti läpi heidän elämänsä. Heitä on myös saatettu käyttää hyväksi jo kauan. Käytämme paljon aikaa luodaksemme luottamusta meidän ja poikien välille. Yleensä he kuitenkin katoavat avauduttuaan, emmekä ehdi tutkia heidän taustojaan paremmin.

Bispin mukaan pojat ovat kertoneet henkilökunnalle, että Kööpenhaminassa on henkilö, joka organisoi prostituutiorinkiä.

– Olemme joka kerta yhteydessä poliisiin, mutta poliisin on vaikeaa tehdä mitään asian eteen, koska pojat eivät kerro enempää.

Kolmea vastaanottokeskusta johtava Caroline Madsen Tanskan Punaisesta Rististä kertoo, että hänen tietääkseen muualla Tanskassa ei olla törmätty samanlaisiin ongelmiin.

– Henkilökunta on koulutettu huomaamaan häiritsevä ja poikkeava käytös. Me teemme myös läheistä yhteistyötä kunnan sekä ihmiskaupan vastaisen keskuksen kanssa. Joskus meillä käy keskuksesta väkeä puhumassa niiden nuorten kanssa, joista olemme huolissamme, Madsen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.