Turvallisuusuhka: Poliiseja ohjeistettu käyttämään luotiliiviä ja kantamaan asetta – vain ylin poliisijohto tietää, mistä uhassa on kyse

Poliisin mukaan siihen kohdistuu poikkeuksellinen turvallisuusuhka 3:20
Poliisiin kohdistuu poikkeuksellinen turvallisuusuhka – katso video Helsingin Pasilan poliisitalolta.

Poliisiin kohdistuu tällä hetkellä poikkeuksellinen turvallisuusuhka, jonka vuoksi poliisin varautumista on tehostettu koko maassa. Toistaiseksi poliisi ei kerro asiasta mitään enempää. 

Asiointi poliisin toimipisteillä jatkuu, sillä mahdollinen uhka kohdistuu poliisiin. Vaikuttaa siltä, että uhka kohdistuu poliisin henkilöstöön, ei poliisitaloihin, koska lupapalvelut ovat auki.

Esimerkiksi Helsingin Pasilan poliisitalolla lupapalvelut toimivat normaaliin tapaan ja ihmiset pääsevät asioimaan normaalisti poliisilaitoksella. Yleisesti ottaen poliisi varmistaa kaikissa tilanteissa niin oman henkilöstönsä kuin asiakkaiden turvallisuuden tilanteen edellyttämällä tavalla.

Poliisin kohdistuvaan turvallisuusuhkaan on reagoitu eri puolilla Suomea.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan turvallisuusvalmiutta on nostettu poliisilaitoksilla ympäri Suomea ja siitä on ohjeistettu henkilöstöä sisäisesti. Virkapukuisia poliiseja on myös ohjeistettu käyttämään luotiliivejä ja kantamaan asetta koko ajan mukanaan.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan kuitenkin vain poliisin ylin johto tietää, mistä turvallisuusuhassa on kyse.

Panssariautot kaduilla

Pasilan poliisitalon ulkopuolella partioi panssariauto jo keskiviikkona alkuiltapäivästä ja vielä torstaina aamupäivällä. Tänään alkuiltapäivästä kummankin Pasilan poliisitalon edustalla oli poliisin autoja partioimassa, mutta panssariautot eivät olleet enää kaduilla.

Poliisiautoissa istui järeästi suojautuneet poliisimiehet ja osa heistä oli peittänyt kasvonsa kommandopipoilla. Heillä oli yllään myös tavallista raskaammat suojaliivit.

Kaikilta ihmisiltä, jotka pysähtyivät poliisitalon edustalle kuvaamaan partiointia, kysyttiin henkilöllisyyspaperit. Raskaasti varustautuneet poliisit tarkastivat kaikkien median edustajien henkilöllisyyspaperit, vaikka toimittajat ja kuvaajat olivat ulkona.

Sisälle lupapalveluihin meneviltä ihmisiltä ei ainakaan alkuiltapäivästä tarkistettu henkilöllisyyspapereita.

Poliisiin kohdistuu tällä hetkellä poikkeuksellinen turvallisuusuhka, johon on reagoitu eri puolilla Suomea 3:00
Katso videolta, mitä poliisiin kohdistuvasta turvallisuusuhasta tiedetään tässä vaiheessa.

Varteenotettava uhka

On ilmeistä, että asiassa on jo käynnistetty esitutkinta. Rikosnimikettä ei toistaiseksi tiedetä. Se kuitenkin tiedetään, että turvallisuusuhka on varteenotettava ja ainakin jollain tasolla todellinen, mutta kohdistamaton, koska varautuminen on niin laajaa ja poikkeuksellisen suurta koko maassa.

Vaikuttaisi siltä, että mistään kansainvälisestä uhasta ei ole kyse eikä Supo ole ainakaan ilmoittanut Suomen terroriuhan korotuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat