Poliisi yhä hyvin vaitonainen mahdollisesta turvallisuusuhasta – TS: Uhan takana järjestäytynyt rikollisuus

Poliisiin kohdistuu tällä hetkellä poikkeuksellinen turvallisuusuhka, johon on reagoitu eri puolilla Suomea 3:00
Poliisiin kohdistuu tällä hetkellä poikkeuksellinen turvallisuusuhka, johon on reagoitu eri puolilla Suomea

Poliisi on yhä hyvin vaitonainen siitä, millainen mahdollinen turvallisuusuhka siihen kohdistuu.

Poliisihallituksesta kerrottiin perjantaina, ettei asiasta ole uutta kerrottavaa.

– Poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi uhka-asiaa eilen annettua tiedotetta enempää, ylikomisario Elina Katajamäki Poliisihallituksesta kirjoitti sähköpostitse vastauksena STT:n haastattelupyyntöön.

Poliisihallitus tiedotti torstaina, että mahdollisen uhan vuoksi poliisi on tehostanut varautumistaan. Useiden viestimien mukaan eri poliisiasemilla ympäri Suomea on kiristetty turvatoimia mahdollisen uhan takia.

Uhkaan varautuminen näkyi esimerkiksi Helsingissä Pasilan poliisitalolla, jossa rakennuksen edessä oli torstaina iltapäivällä muun muassa poliisimaija. Lisäksi kaksi luotiliiveihin pukeutunutta ja tavallista raskaammin aseistettua poliisia kysyivät rakennuksen edustalla käyneeltä Lehtikuvan kuvaajalta henkilöpapereita. 

Aiemmin päivällä paikalla oli nähty myös panssariauto.

Perjantaina aamupäivällä raskaasti aseistautuneita poliiseja ei ollut Lehtikuvan kuvaajan mukaan näkyvillä. Pasilan poliisitalon nurkalla oli poliisimaija, ja paikalla ollut partio vaikutti pukeutuneen hyvin normaaliin poliisin varustukseen.

Turun Sanomat kertoi torstaina, että poliisiin kohdistuvan turvallisuusuhan takana olisi järjestäytynyt rikollisuus. Lehden tietojen mukaan järjestäytynyt rikollisuus on lisännyt poliisiin kohdistuvaa painetta kuukausien ajan. Turun Sanomien lähteiden mukaan mallia ja apuvoimia olisi hankittu lahden takaa Ruotsista.

Lehti kertoi myös, että Ruotsista matkusti muutamia viikkoja sitten Helsinkiin henkilöitä, joilla olisi valmiudet ja halu toteuttaa Suomen poliisiin kohdistuva väkivallanteko. Kyseiset ihmiset ovat yhä Suomessa.

Turun Sanomien mukaan ei ole kuitenkaan tietoa, liittyvätkö juuri nämä ihmiset mainittuun Poliisihallituksen tiedottamaan uhkaan.

Poliisiin kohdistuvasta mahdollisesta uhasta kertoi alun perin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat