TS: Järjestäytynyt rikollisuus poliisiin kohdistuvan turvallisuusuhan takana – malli ja apuvoimia Ruotsista

Poliisiin kohdistuu tällä hetkellä poikkeuksellinen turvallisuusuhka, johon on reagoitu eri puolilla Suomea 3:00
Katso video: Poliisiin kohdistuu tällä hetkellä poikkeuksellinen turvallisuusuhka, johon on reagoitu eri puolilla Suomea.

Poliisin varautumista on tehostettu koko maassa, sillä poliisiin kohdistuu tällä hetkellä poikkeuksellinen turvallisuusuhka.

Suomen poliisiviranomaiseen kohdistuvan uhan taustalla on Turun Sanomien eri lähteistä saamien tietojen mukaan järjestäytynyt rikollisuus.

Lehti ei yksilöi lähteitä turvallisuussyistä tarkemmin.

TS:n tietojen mukaan järjestäytynyt rikollisuus on lisännyt poliisiin kohdistuvaa painetta kuukausien ajan. Lehden lähteiden mukaan mallia ja apuvoimia olisi hankittu Ruotsista.

Muutamia viikkoja sitten Ruotsista matkusti Helsinkiin edelleen Suomessa olevia henkilöitä, joilla on valmiudet ja halu toteuttaa Suomen poliisiin kohdistuva väkivallanteko.

Turun Sanomilla ei ole tietoa, liittyvätkö juuri kyseiset henkilöt käsillä olevaan uhkaan.

Poliisi ei kerro enempää

Poliisiin tällä hetkellä kohdistuvan poikkeuksellisen turvallisuusuhan vuoksi poliisin varautumista on tehostettu koko maassa. Toistaiseksi poliisi ei kerro asiasta mitään enempää.

Asiointi poliisin toimipisteillä jatkuu, sillä mahdollinen uhka kohdistuu poliisiin. Vaikuttaa siltä, että uhka kohdistuu poliisin henkilöstöön, ei poliisitaloihin, koska lupapalvelut ovat auki.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan turvallisuusvalmiutta on nostettu poliisilaitoksilla ympäri Suomea ja siitä on ohjeistettu henkilöstöä sisäisesti. Virkapukuisia poliiseja on myös ohjeistettu käyttämään luotiliivejä ja kantamaan asetta koko ajan mukanaan.

MTV Uutisten tietojen mukaan kuitenkin vain poliisin ylin johto tietää, mistä turvallisuusuhassa on kyse.

Pasilan poliisitalon ulkopuolella partioi panssariauto jo keskiviikkona alkuiltapäivästä ja vielä torstaina aamupäivällä. Tänään alkuiltapäivästä kummankin Pasilan poliisitalon edustalla oli poliisin autoja partioimassa, mutta panssariautot eivät olleet enää kaduilla.

Poliisiautoissa istui järeästi suojautuneita poliisimiehiä ja osa heistä oli peittänyt kasvonsa kommandopipoilla. Heillä oli yllään myös tavallista raskaammat suojaliivit.

Lue myös:

    Uusimmat