Poliisiin kohdistuu poikkeuksellinen turvallisuusuhka – raskaasti suojautuneet poliisit tarkastivat MTV:n toimittajankin poliisitalon pihalla

Poliisin mukaan siihen kohdistuu poikkeuksellinen turvallisuusuhka 3:20
Katso videolta, miten poliisiautot vahtivat Pasilan poliisitalon edustalla. MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö kertoo lisäksi videolla, millaisia suojatoimia poliisissa on aloitettu.

Poliisin kohdistuvaan turvallisuusuhkaan on reagoitu eri puolilla Suomea. 

Poliisiin kohdistuu tällä hetkellä poikkeuksellinen turvallisuusuhka.

Jännittynyt tilanne on havaittavissa myös Pasilan poliisitalolla Helsingissä, jossa MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmén raportoi tapahtumista MTV Uutiset Livessä. Hän kertoo, että kun hän kuvaajan kanssa saapui poliisitalolle, nousivat paikalla vahtia pitävästä partioautosta raskaasti suojautuneita poliiseja, jotka kysyivät, millä asialla he olivat paikalla. Lisäksi heidän henkilötietonsa tarkastettiin muiden paikalla olevien tavoin. Tämä on poikkeuksellista.

HS: "Epävarma ja kohdentumaton tieto"

Helsingin Sanomien haltuunsa saaman Helsingin poliisilaitoksen apulaispäällikkö Heikki Kopperoisen viestin mukaan "epävarman ja kohdentumattoman tiedon mukaan poliisiin saattaa kohdistua tällä hetkellä tavallista suurempi uhka”. Viestissä vaaditut toimenpiteet ovat samansuuntaisia kuin Palménin kokemat turvatoimet:

”Mitään konkreettista uhkaa ei ole tiedossa. Henkilöstöä pyydetään pitämään silmänsä auki ja ilmoittamaan valokuvaamisesta poliisitalojen ulkopuolella tai muusta epäilyttävästä toiminnasta välittömästi yleisjohtajalle Johtokeskukseen”, Kopperoisen viestissä Helsingin Sanomien mukaan todetaan.

Poliisi salannut tarkemmat tiedot

Mediatietojen mukaan kiristynyt tilanne näkyy myös poliisilaitoksilla muilla paikkakunnilla. Asiasta ensimmäisen uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan uhka näkyy esimerkiksi niin, että Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella kulunvalvontaa on lisätty. Pasilan poliisitalon ulkopuolella päivystää panssariauto.

– Poliisiin kohdistuu mahdollinen uhka, jonka vuoksi poliisin varautumista on tehostettu. Poliisin varautumiseen ja valmiuteen liittyvät tiedot ovat salassa pidettäviä, joten yksityiskohtaisia tietoja toimenpiteistä ei ole mahdollista antaa. Asiointi poliisin toimipisteillä jatkuu, sillä mahdollinen uhka kohdistuu poliisiin. Yleisesti ottaen poliisi varmistaa kaikissa tilanteissa niin oman henkilöstönsä kuin asiakkaiden turvallisuuden tilanteen edellyttämällä tavalla, Poliisihallitus kertoo tiedotteessaan. 

Poliisi ei tällä hetkellä anna asiasta lisätietoja.

Lue myös:

    Uusimmat