Mainos

Turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon valmistelu käyntiin

Hallitus aloittaa ensi vuonna annettavan ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon lopullisen valmistelun. Valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunta asetti tänään työryhmän valmistelua varten. Selonteon valmistelua käsiteltiin valiokunnan ja tasavallan presidentin yhteiskokouksessa.

Hallitusohjelman ulko- ja turvallisuuspoliittiseen osioon sisältyy kohta, jonka mukaan hallitus arvioi Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan kokonaisuutta laajemmin vuonna 2004 valmistuvassa turvallisuus- ja puolustuspoliittisessa selonteossa. Työryhmää johtaa valtioneuvoston kanslian valtiosihteeri Risto Volanen. Jäseninä ovat tasavallan presidentin kanslian kansliapäällikkö Jaakko Kalela, ulkoministeriön poliittinen alivaltiosihteeri Jaakko Laajava ja puolustusministeriön osastopäällikkö Pauli Järvenpää. Työryhmä toimii ministerivaliokunnan kiinteässä ohjauksessa.

Työryhmä selvittää turvallisuus- ja puolustuspoliittisen toimintaympäristön sekä Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittinen toimintalinjan. Työryhmän tehtävänä on myös "eri hallinnonalojen kehittäminen valitun toimintalinjan mukaisesti".

Selonteon valmistelua on pohjustettu jo pitkään eri piireissä. Selonteon tekstiä ryhdytään laatimaan, kun työryhmä on selvittänyt keskeisen tehtävänsä eli Suomen toimintaympäristön ja toimintalinjan.

Kokouksessa käsiteltiin myös Pietarissa kuun lopussa pidettävän pidettävän EU:n ja Venäjän huippukokouksen valmistelua. Kokouksen asialistalla ovat EU:n ja Venäjän väliset suhteet. Suomen tavoitteena on, että kokouksessa käsitellään myös meriturvallisuus- ja muita ympäristökysymyksiä. Asiaa on käsitelty myös hallituksen EU-ministerivaliokunnassa. Varsinaisen kokouksen jälkeen keskusteltiin Suomen rauhanturvatoiminnan tulevista suuntaviivoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.