Mainos

Turussa tiukka budjettivääntö

Turun talous on selvästi jäljessä maan neljän suuren kaupunkikeskuksen taloudesta. Turun verotulot kasvoivat viime vuonna 3,7 prosenttia ja esimerkiksi Oulun 6 prosenttia, kaupunginjohtaja Armas Lahoniitty sanoi maanantaina Turun budjettikokouksessa.

Turun talous nojaa kolmen vuoden tervehdyttämisohjelmaan, jonka aikana kaupungin talous on tiukka. Jos tavoitteet eivät toteudu ensi vuonna, on edessä nykyisen 17 pennin veroprosentin korotus.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Petri Lahesmaa (kok.) totesi, että kaupungin toimeentulomenot kasvavat, vaikka työttömyys laskee. Kuluvan vuoden vuosikate on reippaasti miinuksella. Ensi vuodeksi nostettiin kiinteistöveroa. Menoja jouduttaneen leikkaamaan yli 70 miljoonaa markkaa.

Budjettikokouksen tiukin kädenvääntö käydään terveyskeskusmaksusta, jota oikeisto kannattaa ja vasemmisto vastustaa. Menoja jouduttaneen leikkaamaan noin 70 miljoonaa markkaa. Maanantaiaamuna alkaneessa budjettikokouksessa käytetään paljon puheenvuoroja.
Valtuustoryhmät ovat tehneet talousarvioehdotukseen ja taloussuunnitelmaehdotukseen 82 muutosehdotusta. Niistä lähes 40 on kahden yhden miehen ryhmän, Turku 2000 ja Kansanrintaman ehdotuksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.