Mainos

Turussa kuolemaan johtanut palo paljasti ongelmia

Onnettomuustutkintakeskus haluaa parannuksia vanhojen rakennusten paloturvallisuuteen. Parannusehdotuksiin johti Turussa kahden ihmisen kuoleman aiheuttanut tulipalo. Onnettomuustutkintakeskus on tutkinut pelastuslaitoksen toimintaa palossa ja talon paloturvallisuutta.

Turun Hirvensalossa pienkerrostalossa sattui 10. toukokuuta tulipalo, jossa kuoli kaksi ihmistä. Rakennus tuhoutui asuinkelvottomaksi.

Onnettomuustutkintakeskus huomasi parannettavaa sekä talon paloturvallisuudessa että pelastushenkilökunnan toiminnassa.

Onnettomuustutkintakeskuksen raportin mukaan rakennuksessa ei ollut nykymääräysten mukaista palo-osastointia asuinhuoneistojen välillä, minkä vuoksi palo pääsi leviämään.

Talossa myös asui raportin mukaan useita päihderiippuvaisia, ja talosta oli aikaisemmin tullut useita tehtäviä pelastuslaitokselle, ensihoidolle ja poliisille. Raportin mukaan viranomaiset olisivat voineet huomata, että vanha puutalo ja sen joidenkin asukkaiden riskialtis elämäntapa muodostivat yhdessä paloriskin. Talosta ei kuitenkaan ollut tehty paloriski-ilmoitusta. 

Kommunikoinnissa puutteita 

Palomiehet eivät tiedustelleet talon syttymishuoneiston viereistä asuntoa ja sitä seuraavaa asuntoa. Toisen asunnon asukas kuoli palossa. Lisäksi kommunikointi talon omistajan, ensihoidon ja pelastustoimen välillä epäonnistui, sillä rakennuksessa olleiden ihmisten lukumäärää ei saatu selväksi. Puutteita oli myös pelastustoiminnan johtamisen järjestelyissä ja pelastajien kommunikoinnissa.

Onnettomuustutkintakeskus toteaa raportissaan, että viranomaisten yhteistyötä tulisi parantaa, jotta paloriskit tunnistettaisiin helpommin ja paloriski-ilmoituksia osattaisiin tehdä nykyistä paremmin. Lisäksi raportissa ehdotetaan selvitystä, jossa etsittäisiin keinoja paloturvallisuuden parantamiseksi vanhoissa, useamman asunnon taloissa, joissa paloturvallisuus on heikko.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.