Kolme lasta ja äiti kuolivat tulipalossa Helsingissä – nuorin uhri vain kaksivuotias

1:40

Helsingin Vuosaareessa tapahtui aamuyöllä neljän ihmisen kuolemaan johtanut huoneistopalo. Palo syttyi todennäköisesti saunassa.

Kerrostalon kuudennessa eli ylimmässä kerroksessa syttyneessä tulipalossa menehtyi vuonna 1976 syntynyt nainen ja hänen kolme lastaan. Lapset olivat syntyneet vuosina 2009, 2010 ja 2014.

Kuolinsyystä ei tällä hetkellä ole varmuutta, mutta yleensä tulipaloissa kohtalokkaaksi muodostuvat hengitetyt palokaasut.

– Ilmoitus palosta tuli kello 2.48 ja ensimmäinen yksikkö oli paikalla kello 2.58. Paikalla oli aluksi kahdeksan yksikköä ja myöhemmin kaikkiaan 17, kertoi Pelastuskomentaja Simo Wecksten Helsingin kaupungin pelastuslaitokselta.

Palosta ilmoitti hätäkeskukseen savun hajua havainnut naapuri. Pelastuslaitos tunkeutui asuntoon rapun kautta ja löysi savuisesta asunnosta palon uhrit. Elvytys aloitettiin välittömästi, mistä huolimatta uhrit menehtyivät.

Palo oli rajautunut syttymishuoneeseen ja suurimpien vaurioiden sanottiin syntyneen saunassa. Palo on siis todennäköisesti saanut alkunsa saunasta. 

Palo ei levinnyt rakennuksen muihin huoneistoihin, eikä taloa tarvinnut evakuoida. Huoneiston ulkopuolella näkynyt liekkejä.

Aamukuuden jälkeen paikalla oli vielä pelastuslaitoksen yksikköjä. Paikalla on pelastuslaitoksen mukaan myös kriisipäivystys Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirastosta.  

Kolme tahoa tutkii

Kuolemaan johtanutta paloa tutkivat sekä poliisi, pelastuslaitos ja onnettomuustutkintakeskus. Palon syttymissyy on epäselvä, eivätkä viranomaiset ole kertoneet, mistä huoneesta palo sai alkunsa. Epäselvää on myös, miksi asukkaat eivät päässeet pakenemaan asunnosta. Siitä oliko asunnossa palovaroitinta, ei myöskään ole tietoa. Poliisi tavoittelee uhrien omaisia.

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinnanjohtaja Kai Valosen mukaan kyseessä on erityisen vakava palo, sillä siinä kuoli useita ihmisiä. Valosen mukaan on syytä tutkia, miksi ihmiset eivät päässeet pelastautumaan palavasta asunnosta.  

Paikalla suoritetaan jälkiraivausta. Palon seurauksena asunnosta rikkoutui vesiputki, joka aiheutti mittavan vesivahingon.

– Vettä valui myös alempiin asuntoihin, minkä seurauksena kolme asuntoa on asuinkelvottomana ja useissa pienempiä vaurioita, kertoi päivystävä palomestari Kimmo Tuominen onnettomuuden johdosta järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja