Turun rinnehissi näyttää aivan muulta kuin mitä havainnekuva antoi ymmärtää – some riehaantui: "Naurattaisi, jos ei itkettäisi"

0:28

Turun Kakolanmäelle rakennettavan rinnehissin eli funikulaarin koeajot ovat käynnistyneet. Kuvat raiteille nostetusta funikulaarihytistä ovat riemastuttaneet sosiaalisessa mediassa.

Havainnekuvassa hytti on valoisa ja ulkopinnat pitkälti läpinäkyviä, kun taas Turun Sanomien julkaisemassa kuvassa hytti on tumma ja selvästi havainneversiota ahtaamman oloinen.

Somereaktioista ensimmäisenä uutisoineen Ylen mukaan hytin avarampi puoli jää TS:n kuvassa taakse, pois näkyvistä. Havainnekuvan tuskin voi silti sanoa vastaavan tämänhetkistä tilannetta kovinkaan paljoa.

Tilanteeseen on reagoitu tyrmistyksellä, mutta myös hurtilla huumorilla.

Reaktioissa on näkynyt myös projektin kokonaishinnan tuplaantuminen ensiarvioista. Nyt projektin hintalappu on Ylen mukaan 5,4 miljoonaa euroa.

Aikataulu on myös venynyt reippaasti. Turun Sanomien mukaan kansa pääsee kuitenkin rinnehissin kyytiin näillä näkymin vihdoin maaliskuussa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja