Mainos

Turun poliisilta hätkähdyttävä kuva: Koululaisilta takavarikoitu pitkiä veitsiä ja kuulapyssyjä – välineille uskottava selitys

Turun poliisi julkaisi torstaina Instagramissa hätkähdyttävän kuvan: poliisin edessä pöydällä oli kaksi kuula-asetta, pari pitkällä terällä varustettua keittiöveistä sekä spraymaalipurkki.

– Koulupoliisin päivän saldo - ei näin rakkaat nuoret! Instagram-päivityksessä luki.

Kuvassa oleva koulupoliisi, vanhempi konstaapeli Eero Kuisma Lounais-Suomen poliisista kertoo, että tavarat takavarikoitiin Turun seudulla sijaitsevan koulun oppilailta.

– Olin koululla ihan muissa asioissa, kun opettaja tuli kertomaan, että tällaisia asioita on oppilailta otettu pois ja miten nyt toimitaan, Kuisma sanoo MTV Uutisille.

Kuisman mukaan oppilaiden kanssa juteltiin ja heille annettiin huomautus. Poliisi hävittää esineet.

– Niillä ei oltu uhkailtu ketään, ne olivat vain väärässä paikassa.

Kuisma sanoo, että oppilailla oli myös uskottava selitys tavaroille.

– Oppilaiden oli tarkoitus mennä rakentamaan metsään majaa koulun jälkeen. Veitset olivat löytyneet metallinkeräyslaatikosta, ja ne oli päätetty ottaa mukaan rakennustyökaluiksi. Kuula-aseilla oli tarkoitus ampua tyhjiä juomatölkkejä.

Spraymaalilla oli maalattu polkupyörää, ja se oli jäänyt reppuun maalaamisen jälkeen.

30 vuotta poliisina toiminut Kuisma pitää tapahtunutta harvinaisena. Hän sanoo, että välillä esimerkiksi kesäloman jälkeen reppuun unohtuu sellaisia tavaroita, joita kouluun ei saisi tuoda.

– Turun tapahtumien jälkeen ihmiset reagoivat tällaisiin herkemmin. Poliisikin toimi ennaltaehkäisevässä mielessä.

Kokenut poliisi painottaa, että vanhemmat voisivat olla kiinnostuneita lastensa menemisistä koulun jälkeen sen verran, että mitä lapsi harrastaa ja mitä tarvikkeita siihen liittyy.

– Kierrätys on hyvä asia, mutta jos keittiöveitsen heittää pois, niin ensin siitä voisi katkaista terän tai vääntää sen terän niin, ettei se lasten haltuun joutuisi.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Turun Sanomat

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.