Mattoveitsiä ja rambopuukkoja: Tällaisia teräaseita poliisi on löytänyt jopa alakoululaisten hallusta Espoossa – "Kun kaverilla on, niin minullakin on"

Jopa ala-asteikäiset lapset ovat kanniskelleet mukanaan teräaseita Espoossa – ilmoitusten määrä hurjassa nousussa 5:31
Espoossa on meneillään huolestuttava ilmiö lasten keskuudessa.

Poliisi on huolissaan lasten ja nuorten keskuudessa liikkuvista teräaseista Espoossa. Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan ilmiö on voimistunut syksyn aikana etenkin Espoon alueella.

Teräaseita on tavattu alaikäisillä nuorilla koulussa ja vapaa-ajalla. Nuoriso on kantanut mukanaan muun muassa mattoveitsiä, rambopuukkoja ja kääntöveitsiä.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen komisario Hannu Väänänen kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, että ilmoituksia tulee muun muassa kouluista.

– Lisäksi poliisi on lisännyt katuvalvontaa, ja asia on tullut ilmi myös siellä.

Miksi lapsi kantaa teräasetta?

Väänäsen mukaan lapsi ei välttämättä edes ymmärrä teräaseen vakavuutta. Hallussapidon syyksi on sanottu muun muassa se, että kaverillakin on mukanaan teräase.

Monella poliisin takavarikoidulla teräaseella on käytännöllinen syy esimerkiksi työnteossa, partiossa ja harrastuksissa. Ongelma tässä Espoon ilmiössä tuleekin siinä, missä tilanteessa teräasetta kannetaan mukana.

Väänänen kertoo, että teräaseen hallussapidosta on rangaistu sakoilla ja alaikäisiä on kuultu poliisilaitoksella.

Poliisi kannustaa avoimeen keskusteluun lasten ja nuorten kanssa

Väänänen korostaa avointa keskustelua lasten ja aikuisten välillä. Hän kannustaa niin lasten vanhempia kuin myös perheiden ulkopuolisia aikuisia olemaan tarkkaavaisia arjessa.

– Jos joku huomaa esineen lapsen hallussa, niin asiasta tulee keskustella ja lasta tulee muistuttaa esineen vaarallisuudesta.

Katso MTV Uutiset Liven haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat