Mainos

Yle: ABC Porissa palkkasi vartijan ja lähetti postia rehtoreille – nuorten häiriökäyttäytyminen röyhkeää

Yle kertoo Porin ABC Tikkulan hankalasta syksystä. Nuorten häiriökäyttäytyminen on liikennemyymäläpäällikkö Janina Sundellin mukaan ollut niin röyhkeää ja häiritsevää, että paikalle on pitänyt palkata vartija.

– Yritetään pelata RAY:n pelejä, hypitään sohvilla, roskataan ravintolatiloja, tuhritaan maustepöytiä, kaivetaan roskiksia, poltetaan tupakkaa ovien edessä ja ollaan henkilökunnalle erittäin ilkeitä, Sundelin luettelee Ylelle.

Vartijaa on Sundelinin mukaan ohjeistettu avaamaan keskusteluyhteyttä nuorten kanssa. Toimintamalli ei kuitenkaan tunnu tuottavan tulosta, joten Sundelin päätyi lähettämään asiasta kirjeen kaupungin koulujen rehtoreille. Hän toivoo heidän välittävän tietoa ongelmasta lasten vanhemmille.

Sundell kertoo nuorten olevan liikkeellä erittäin myöhään, osa myös kouluaikaan. Joukossa on hänen mukaansa alaluokkalaisiakin.

– Vanhemmat eivät välttämättä tiedä, että heidän lapsensa ovat täällä sotkemassa paikkoja, Sundell sanoo Ylen haastattelussa.

Yle kertoo myös ABC:n ottaneen muutama vuosi sitten yhteyttä Porin koulutoimeen, koska yläkouluikäiset kokoontuivat alueelle imppaamaan butaania.

Läheisen koulun rehtorille kirje oli yllätys

Liikenneaseman lähellä sijaitsevan Länsi-Porin koulun rehtorille kirje tuli Satakunnan Kansan mukaan yllätyksenä.

– Tiedän kyllä, että meidän oppilaita poikkeilee ABC:llä esimerkiksi ruokatauon aikana, vaikka se on luvatonta. Mutta se, että he ovat käyttäytyneet tuolla tavalla, kun kirjeessä sanotaan, on minulle täysin uutta, rehtori Tapio Mäkelä sanoo lehdelle.

Rehtori kertoo välittäneensä viestin koulun oppilaiden vanhemmille.

– Viestin allekirjoittajan tahto oli, että laitetaan viesti sellaisenaan ja pistin sitten menemään.

Vain pieni osa lapsista ja nuorista liikkuu suositusten mukaan:
1:13

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.