Mainos

Turun kulttuurikeskuksen palon sammutus ohi

Aamuyöstä tuleen syttyneen Turun kulttuurikeskuksen rakennuksen palon todettiin olevan ohi puolenpäivän aikaan. Tutkimukset ja raivaukset jatkuvat pitkään.

Kulttuurikeskuksen palo

Turun palolaitos jätti palopaikan Turun kaupungin tilalaitoksen hallintaan kello 13, jolloin kiinteistö oli täysin sammutettu. Raivaustyöt jäivät kiinteistön haltijalle, joka joutui aloittamaan talon kuivauksen ja katon purkamisen.

Turun rikospoliisi aloitti teknisen tutkinnan palopaikalla. Palo syttyi rakennuksen ullakon länsipäädystä, jossa on varastotiloja. Tuli on saattanut kyteä rakenteissa pitkään ennen kuin liekit näkyivät. Palolaitos sai hälytyksen klo 2.45. Tuli eteni nopeasti, sillä rakennuksessa oli puuvälipohjat ja luonnon eristeitä, mutta ei mitään paloturvallisuuteen liittyviä laitteita. Rakennus on valmistunut 1920-luvulla.

Kulttuurikeskuksen palo

Hämeenkatu 15:ssa sijainnut rakennus kärsi tuntuvia savu- ja vesivahinkoja. Palossa tuhoutui noin puolet talon ullakosta. Vahingot saattavat olla noin 5 miljoonaa markkaa. Talo on osa Turun historialliseen keskustaan levittyvää kulttuurikeskusta. Sen jatkona on arvokas Juseliuksen talo. Kivenheiton päässä palopaikalta sijaitsevat Turun Vanha Suurtori ja joulurauhasta tunnettu Brinkkalan talo. Kulttuurikeskuksen rakennuksia on kunnostettu yksi kerrallaan, mutta palanutta taloa ei ehditty vielä peruskorjata. Tuhojen toivotaan jouduttavan korjauksia. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.