Turun koronaryppään vaihto-opiskelijat matkustaneet välillä kotimaahansa ja takaisin Suomeen

Turussa osa vaihto-oppilaista on välillä matkustanut kotimaahansa ja sen jälkeen palannut Suomeen, kertoo Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä.

Kansainvälisillä opiskelijoilla viime viikolla todetussa tartuntaryppäässä on raportoitu ainakin yli 80 koronatartuntaa.

Poliisi valvoi kaupungissa opiskelijoiden karanteenin pitävyyttä viikonlopun yli.

Koronavirukselle on altistunut Turussa vajaat 200 opiskelijaa. Määrät todennäköisesti kasvavat edelleen, ja uusia testituloksia saadaan koko kuluvan viikon ajan, Turun kaupunki kertoi maanantaina.

Vielä ei ole saatu selville, onko opiskelijoiden keskuudessa levinnyt tartunta virusmuunnoksen aiheuttama vai ei.

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista. Ryhmä toivoo myös keskustelua valtakunnallisista maahantulon linjauksista.

Ilmaantuvuusluku alueella pandemia-ajan suurin

Varsinais-Suomen koronatilanne on tällä hetkellä kaksi viikkoa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä (Hus) jäljessä, sanoo koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Hänen mukaansa Varsinais-Suomessa ollaan huhtikuun alkupuolella samassa tilanteessa kuin Husin alueella ollaan nyt, jos kehitys jatkuu samalla vauhdilla.

Husin alueella on viimeisten kahden viikon aikana todettu lähes 345 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Seuraavaksi suurin luku on Varsinais-Suomen 259.

Koordinaatioryhmän mukaan Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku on nyt koko pandemia-ajan suurin. Myös positiivisten näytteiden osuus testatuista on korkein koko epidemia-aikana. Se on noussut 5,8 prosenttiin.

Etäopetusta suositellaan jatkettavan

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että Varsinais-Suomessa jatketaan yläkoulujen etäopetusta pääsiäisen yli huhtikuun 5. päivään asti. Tällä hetkellä etäopetusta on päätetty jatkaa tämän viikon loppuun asti.

Lisäksi Turun seudun joukkoliikenteessä voimassa olevaa maskipakkoa suositellaan laajennettavaksi kaikkiin alueen kuntiin sekä koulukuljetuksiin. Koordinaatioryhmän mukaan koulukyydesissä maskia olisi syytä käyttää lasten iästä riippumatta.

Lue myös:

    Uusimmat