Turun kaupunki: Vaihto-opiskelijoiden tartuntaketjusta todettu 10 tartuntaa lisää, karanteenissa oleville toimitettu ruoka-apua

Turussa todettiin hiljattain laaja koronatartuntojen ketju vaihto-opiskelijoiden keskuudessa. Tartuntoja on nyt todettu samasta ketjusta kymmenen lisää. Kaupunki järjesti tiedotustilaisuuden kello 15 alkaen kertoakseen vallitsevasta tilanteesta. MTV Uutiset seurasi tilaisuutta tässä artikkelissa. 

– Viikonloppu sujui rauhallisesti opiskelijoiden asuntoloissa ja alueilla ylipäätään. Pahin tilanne on saatu hallintaan nopeilla, voimakkailla ja selkeillä toimenpiteillä, kertoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. 

Karanteenien valvomiseen on tarvittu avuksi poliisiakin. Turun kaupunki haluaa myös kiittää poliisia virka-avusta. 

– Poliisi on päivystänyt viikonlopun aikana tiettyjen talojen kohdalla ja selvittänyt talosta poistuvien tilannetta mahdollisien karanteenien suhteen. Poliisi on myös neuvonut asukkaita, Arve kertoo. 

Vartiointia jatketaan vartiointiliikkeiden avustuksella muun muassa Ylioppilaskylän lähellä. 

– Opiskelijat, jotka ovat saaneet tartunnan, ovat nyt eristyksissä. Poliisin virka-apupyyntö kestää tähän iltaan asti ja sitä ei tulla jatkamaan, Arve sanoo.

Turun kaupunki toimittaa ruokaa ja hygieniatarvikkeita karanteenissa oleville. 

Myös psykososiaalista tukea on järjestetty Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön puolesta. 

Testejä on tehty viikonlopun aikana noin 200 kappaletta. 

Koronalle on altistunut tämänhetkisen tiedon mukaan vajaa 200 opiskelijaa. 

– Aiemmin todetun 71 tartunnan lisäksi todettu vielä kymmenen tartuntaa lisää. Tartuntaviranomaiset jatkavat tartuntojen ja altistuneiden kartoittamista edelleen, sanoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi.

– Näin suurissa epidemioissa aina jää joitakin ihmisiä tunnistamatta. Jos huomaa itsellään koronavirustartuntaan liittyviä oireita, tulisi hakeutua testiin välittömästi, Peltoniemi jatkaa. 

Tilanne on vaikuttanut myös yliopisto-opiskelijoiden aikatauluihin. 

– Olemme pitäneet ylimääräisiä kokouksia tapahtuneen vuoksi. Tenttiminen on keskeytetty kahden viikon ajaksi, sanoo Yliopiston vararehtori Piia Björn.

– Sairaalahoidon tarpeessa ei tämän tartuntaketjun osalta ole nousutrendiä. Tämä on kuormittanut lähinnä testausta, sanoo johtajaylilääkäri Mikko Pietilä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä.

Pietilä muistuttaa, että tartuntojen suhteen tilanne on kuitenkin yhä vakava yleisellä tasolla.

Lue myös:

    Uusimmat